Сред повечето от 10 инцидента с взривове на боеприпаси у

...
Сред повечето от 10 инцидента с взривове на боеприпаси у
Коментари Харесай

Във взривовете у нас са присъствали руснаци, участвали в отравянето на Скрипал

" Сред множеството от 10 случая с гърмежи на муниции у нас е потвърдено наличието на съветски жители. Те са участвали по времето на или са били съпричастни към гърмежи и в други страни, в частност Чехия. Доказано са участвали и евентуално взели участие в отравянето на Скрипал (Сергей Скрипал, някогашен офицер от съветското военно разузнаване - б.р.) във Англия ". Това съобщи в предаването „ Тази сутрин” специалистът и някогашен боен министър Бойко Ноев.

" Взривът, който се случи оня ден е един от към този момент повече от 10 случая, които се случили в България. Това ни дава опция да се създадат някои систематизирания, които касаят както вътрешнополитическия живот в България, по този начин и някои детайли на геополитиката и нашето отношение с други страни. Аз бих споделил, че този случай ни има отношение към общо казано по-големи групи проблеми и връзките на България с Русия ", сподели Ноев.

Той акцентира, че се знаят тези съветски жители - имената им, по кое време да били в България.

Според него нямаме качествено следствие на тези гърмежи.

" Въпреки съпротивата на политически кръгове и институции е потвърдена причастността на жители на Русия и още по-точно чиновници на едно от поделенията на " 29 155 " на съветското " Главно разследващо ръководство ". Това го има потвърдено в България потвърждава, че в Чехия и във Англия. Това значи, че ние сме очевидци на една политика на Русия за влияние върху българската отбранителна промишленост по някакви аргументи и по някакви техни ползи ", сподели някогашният боен министър.

Ноев бе безапелационен, че сходни аргументи е имало през годините по време на държавно управление на Бойко Борисов.

" Тогава на руснаците съвсем им беше даден надзор върху българската оръжейна промишленост. Това има отношение и към казуса с газа ", счита специалистът.

Според него въпросът за връзките България - Русия е геополитически двустранен.

Той попита: " Ще бъдем ли ние още веднъж васална страна, част от Руската империя или ще бъде България част от демократичния свят към който принадлежи? Това е огромният въпрос ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР