Сред потърпевшите от безводието е братовчед на катарски шейх, който

...
Сред потърпевшите от безводието е братовчед на катарски шейх, който
Коментари Харесай

Жители на Еленския Балкан събират подписка за подмяна на 12 км водопровод

Сред пострадалите от безводието е братовчед на катарски шейх, който има парцел в сърцето на Стара планина
 elena5  elena4  elena  elena3
Над 100 поданици на десетки села и махали, хотелиери в Западната част на Община Елена и региона към язовир Йовковци излязоха във вторник на митинг. Негодуващите имат туристически бази и хотели с над 500 кревати.

Основните проблеми, които ги гневят от години са неприятното водоснабдяване и разрушения път Дебелец- Средни колиби- Елена.

“Общинската администрация предходната година в капиталовата стратегия заложи средства за преасфалтиране на пътища от общинската пътна мрежа. Тази година продължаваме. Има подписани публични поръчки”, осведомиха представители от общинската администрация в Елена.

Те предложиха на протестиращите взаимно да бъде направена подписка до Министерство на регионалното развитие, до Областния шеф на Велико Търново, до ръководителите на институциите.

Еленчани ще упорстват да се подмени към 12 километра трасе от ВиК мрежата, което ще коства над 1 милион лв..

“ВиК асоциацията би трябвало да заложи този разход в капиталовата с ипрограма като предпочитан обект”, разясниха общинари.

Георги Хаджииванчев от село Раювци уточни една от локалните къщи и съобщи, че парцелът е катарски жител, който е братовчед на шейха Абдула Бин Халифа ал Тани.

“Много добър наш съсед, разбираме се доста добре, приказва британски на никого нищо не отхвърля, земен човек, доброжелателен. Помага на селото, за разчистване, за поправки. Къщата му е издигната преди 6-7 години и ще реставрира и църквата. Той е мохамеданин и ще реновира християнски монумент. Но и той живее без вода като пристигна в къщата. Вода газим, жадни вървим, тъй като язовир “Йовковци” е до нас”, разяснява Хаджииванчев.

Той показа, че катарският шейх оправил пътя за негова сметка, стегнал и постройката на някогашното кметство.

Стоян Дойнов пък посочи:”Вече 30 години пребивавам в Средни колиби, всеки ден има проблем с водата. Работя във Велико Търново, всеки ден пътувам, а пътят е в безобразно положение. Сутрин би трябвало да потегли в 5,30 часа, с цел да стигна в точния момент. По един час пътувам до Велико Търново до дома си, дупка до дупка- страшна работа, обрасло, камионите с дървата издъниха целия път, водата тече!

Хотелиер, къща за посетители Елица:
Местните хотелиери са безапелационни, че поради неуредиците, в последно време има отлив на посетители.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР