Сред основните кредитори на компанията са банките RBS, Barclays, HSBC,

...
Сред основните кредитори на компанията са банките RBS, Barclays, HSBC,
Коментари Харесай

Британският строителен гигант Carillion влиза в процедура по несъстоятелност

Сред главните кредитори на компанията са банките RBS, Barclays, HSBC, Lloyds и Santander UK.

Още по тематиката
Британският показател FTSE100 е на исторически връх
8 яну 2018
Англия търси комерсиално бъдеще след Brexit

Лондон се оглежда отвън Европейски Съюз за покупко-продажби и съглашения
7 яну 2018 " Всички чиновници би трябвало да продължат да работят, ще продължат да получават заплащане. Персоналът, ангажиран с контракти в обществения бранш, към момента има значима работа. "
Дейвид Лидингтън, министър на правосъдиетоВтората по величина строителна компания във Англия стартира процедура по оповестяване в неплатежоспособност. Това оповестиха от компанията, откакто в края на предходната седмица диалозите сред притежателите на компанията, нейните кредитори и държавното управление не доведоха до сполучлив резултат, оповестява BBC. За Carillion работят 43 хиляди души по света, от които 20 хиляди на Острова. Засега не е ясно тяхното бъдеще.

" През последните дни не можахме да осигурим финансирането, което да поддържа нашия бизнес проект и затова с дълбока горест стигнахме до това решение ", съобщи ръководителят на компанията Филип Грийн.

Временна държавна поддръжка

Въпреки че страните не се договориха, държавното управление даде обещание да обезпечи финансиране, с цел да се продължи работата по публичните услуги, осъществявани от компанията.
" Всички чиновници би трябвало да продължат да работят, ще продължат да получават заплащане. Персоналът, ангажиран с контракти в обществения бранш, към момента има значима работа ", сподели министърът на правораздаването Дейвид Лидингтън.

Carillion взе участие в построяването на жп линията на високоскоростния трен High Speed 2 (HS2), както и в поддръжката на учебни заведения и затвори. Някои от подписаните контракти ще се поемат от други компании, а някои ще бъдат поети от страната. Британският строителен колос има огромен интернационален бизнес, в това число строителен план в Катар, обвързван със международното състезание през 2022 година

Сред главните кредитори на компанията са банките RBS, Barclays, HSBC, Lloyds и Santander UK. Те дадоха знак, че не са подготвени да влагат още средства в Carillion без директна интервенция от държавното управление. По време на диалозите те са поискали от страната гаранции, че ще бъде изплатен дългът на компанията, само че това на процедура би означавало помощ за избавяне на частна компания. Задълженията на Carillion са 1.5 милиарда паунда.

Хиляди сегашни и някогашни чиновници имат пари в пенсионните фондове на Carillion, където дефицитът е съвсем 600 млн. паунда. Тези средства ще бъдат ръководени от Фонда за пенсионна защита(ФПП).
" Искаме да уверим членовете на схемите за пенсионно обезпечаване, избрани от Carillion, че техните компенсации са предпазени от ФПП. "

Говорителката на лейбъристката партия Ребека Лонг-Бейли упорства за цялостно следствие на държанието на държавното управление по случая: " Компанията отправяше предизвестия за нейното финансово положение през последните шест месеца и макар предизвестията, държавното управление продължаваше да ѝ разпорежда публични поръчки ".

Криза на доверието

Бернард Дженкин, ръководител на Комитета за държавна администрация на Камарата на общините, съобщи, че колапсът на Carillion " в действителност разклаща публичното доверие в способността на частния бранш да дава публични услуги ".

" По подигравка на ориста, държавното управление има податливост да подписва контракти с компании, с които постоянно е сключвала, тъй като се счита, че това е най-безопасно. Много дребни и междинни компании се усещат изключени ", декларира той.

Мик Кеш, генералният секретар на Съюза на железопътните, морските и транспортни компании (RMT), дефинира протичащото се като пагубни вести за служащите и пагубни вести за превоза и публичните услуги във Англия.

" RMT ще упорства за незабавни срещи с Network Rail и влаковите компании през днешния ден за отбрана на членовете на нашите работни места и пенсии ", споделя Кеш.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР