Сред най-вълнуващите представяния бяха автономните автомобили и системата за изкуствен

...
Сред най-вълнуващите представяния бяха автономните автомобили и системата за изкуствен
Коментари Харесай

Отзвук от Google I/O: най-важните новини и тенденции

Сред най-вълнуващите представяния бяха самостоятелните коли и системата за изкуствен интелект Гугъл Duplex, която може да комуникира по телефона с действителни хора

Повече от 7 000 души се събраха по-рано този месец в един от най-големите градове в Силициевата котловина – Маунтин Вю – на конференцията за разработчици Гугъл I/O. Новините от събитието бяха в действителност доста, а за най-интересните от тях и обрисувалите се трендове описа Леонид Калнеус от световната софтуерна компания DataArt – координатор на Гугъл Developers Groups и основен експерт в работата с ИТ общности, който тази година за трети път взе участие в конференцията на Гугъл.

Новините от Гугъл I/O бяха в действителност доста, както демонстрира тази илюстрация

Изкуствен разсъдък

Най-важната вест, оповестена по време на Гугъл I/O, бе анонсирането на Гугъл Duplex – система за изкуствен интелект, която може да комуникира по телефона с действителни хора. Например, тя може да резервира маса в ресторант или да ви запише час във фризьорския салон. И още нещо – фантазията на всички интроверти, които се затрудняват в връзката, стартира да се сбъдва точно посредством това изобретение, показа Калнеус.

Гласовият асистент Гугъл Assistant към този момент е кадърен да продължи диалога, като проучва неговия подтекст и смисъл, без да ви се постанова да казвате „ Okay, Гугъл “ преди всяко ново деяние.

Компанията разгласи и различен детайл от линията Гугъл Home артикули – така наречен Smart Displays, които се смятат за отговор на Amazon Echo. На фотографията по-долу се виждат работни мостри на тези устройства. „ Лично аз сигурно имам намерение да ги закупя за своя дом, откакто бъдат пуснати в приложимост “, сподели Калнеус.

Работни мостри на така наречен Smart Displays – отговорът на Amazon Echo

Гугъл продължава да усъвършенства интеграцията на асистента с продуктите си. Например, той към този момент ще работи с Гугъл Maps, където резултатите от търсенето ще бъдат допълнени с всевъзможни Rich Cards.

„ Между другото, по време на пътуването наех кола с Android Auto, където асистентът свърши отлична работа, даже съумя да направи поръчка на кафе в най-близкия Starbucks “, описа още Леонид Калнеус.

Автономни коли

При откриването на конференцията презентация направи Дмитрий Долгов, механически шеф в Waymo (бившето поделение на Google), зает в основаването на самостоятелен автомобил. Той описа на аудиторията по какъв начин посредством потребление на AI и данните от голям брой датчици и камери е основан автопилот за транспортните средства.

Две коли и един камион със система за самостоятелно ръководство гастролираха на Гугъл I/O

По време на Гугъл I/O бяха показани три версии на самостоятелни коли: две на коли и едно на товарно транспортно средство. По улиците на долината Калнеус се натъква на подобен вид коли, освен това – няколко пъти. При откриването на конференцията стана ясно, че до края на годината услугата Waymo ще стане публично притежание, което значи, че елементарните хора могат да карат кола без водач. Въпреки това, в диалог на щанда на приложението, чиновниците не са били толкоз оптимистични.

„ При всички случаи се надявам, че няма да станем очевидци на неприятен сюжет с Waymo, какъвто беше казусът с Uber, и в близко бъдеще ще забележим по улиците изцяло самостоятелни коли без водачи “, уточни експертът DataArt.

Услугата Waymo ще стане публично налична до края на годината

Актуализации на Android

Една от огромните вести по време на конференцията бе оповестяването на операционната система Android P. Бета версията на Android P към този момент е публично притежание и може да бъде конфигурирана и тествана на следните смарт телефони: Pixel, Pixel 2, Nokia 7 plus, Oppo R15 pro, Xperia XZ2, Vivo X21UD, Vivo X21 и Xiaomi Mi Mix 2S.

Новини за Android разработчиците:

• Kotlin към този момент се смята за формалния език за разработка на приложения за Android, който ще бъде употребен оттук насетне

• Гугъл разгласи Android Jetpack – старите „ Архитектурни съставни елементи “ и още други библиотеки са обединени в нов набор от библиотеки, с цел да се улесни бързото създаване на приложения за Android.

• Material Design 2.0 в този момент предлага публична поддръжка с нови компонентни библиотеки и принадлежности, с цел да може да внедри дизайнерски материал в приложения за уеб, iOS и Android.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР