Сред най-обсъжданите хора в света днес е не само украинският

...
Сред най-обсъжданите хора в света днес е не само украинският
Коментари Харесай

Олга Зеленска: съпруга, майка и първа дама на Украйна за пример

Сред най-обсъжданите хора в света през днешния ден е освен украинският президент Володимир Зеленски , само че и неговата брачна половинка Олга Зеленска .

Родени в една и съща година, 1978 година, и то с малко разстояние: той на 25 януари, а тя – на 9 февруари, двамата посещават едно и също учебно заведение, само че се срещат едвам когато са студенти.
 Олга Зеленска, първата дама на Укрйна  Олга Зеленска, първата дама на Укрйна  Олга Зеленска, първата дама на Укрйна  Олга Зеленска, първата дама на Укрйна
В родния си град Кривой Рог тя учи архитектура , само че в това време написа за телевизионната продуцентска компания Kvartal 95 Studio, като след това става сполучлив сценарист и продуцент .

След осемгодишна връзка Володимир и Олга подписват брак през 2003 година На идната година се ражда щерка им Олександра, а през 2013 година посрещат и сина си Кирило.

След като брачният партньор ѝ встъпва в служба, през 2019 година Олга театралничи за декемврийската корица на Vogue Украйна , а в изявлението си за изданието тя споделя и за първата си самодейност - хранителната промяна в учебните заведения. Съдейки от профила от Зеленска в Instagram , здравословното хранене остава измежду главните ѝ дела, наред с умственото здраве и равенството сред половете .

Олга става най-младата първа дама в историята на страната, а през днешния ден тя е изправена пред рецесия, каквато съвременна Украйна не е виждала.

„ У мен през днешния ден няма суматоха и сълзи “, написа тя в Instagram профила си на съдбовния 25 февруари. „ Ще бъда спокойна и уверена. Децата ми ме гледат. Ще бъда до тях. И до брачна половинка ми. И с вас. Обичам ви! Обичам Украйна! “

Смята се, че все още Олга Зеленска е в Киев дружно със брачна половинка си, а в това време се пробва да повдига духа на своите сънародници посредством своите платформи .

През уикенда тя разгласява фотография на бебе, родено в киевско бомбоубежище. „ Това трябваше да се случи при напълно други условия, под спокойно небе. Това него децата би трябвало да виждат “, написа тя към фрагмента и добавя: „ Но значимото е, че макар войната, по нашите улици има лекари и грижовни хора, а страната ще бъде предпазена. “

„ Защото сте невероятни, скъпи сънародници! За тези два дни всички станахте войска. В метрото, бомбоубежищата, с деца и домашни любимци (защото и те не се оставят) – вършите работата си, имате време и да се грижите за другите и да си помагате. “

„ Ние сме армията, армията е нас. А децата, родени в бомбоубежища, ще живеят в мирна страна, която се е защитила “, написа още тя.

Зеленска прикани украинците да се обединят в обществените мрежи , с цел да оказват помощ на тези без заслон, да подаряват кръв и поддържат въоръжените сили, както и да рапортуват за придвижването на врага.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР