Сред най-лошите навици, които се отразяват зле на отношенията ви

...
Сред най-лошите навици, които се отразяват зле на отношенията ви
Коментари Харесай

Лошите навици, които съсипват живота ви

Сред най-лошите привички, които се отразяват зле на връзките ви с хората и на целия ви живот, е да не излизате от у дома.

Според фамозния режисьор Уди Алън осемдесет % от триумфа е да се появите на вярното място в верния миг.

- Ако желаете да подобрите здравето си, постоянно ходете във фитнес зала или тичайте на открито. Ако желаете да подобрите кариерата си, постоянно се появявайте на нужните за вас места.

Времето може да е неприятно, да нямате въодушевление и може да намерите още хиляди оправдания да не излизате. Но в случай че сте на открито, ще постигнете задачите си. Да си седите единствено у дома, води единствено до задънена улица;

- Отлагането на значимите неща за след това е доста рисков табиет. Лесно можете да се отървете от него. Един от методите за това се назовава „ изяж жабата ” – т.е. най-сложните и неприятни отговорности направете още при започване на деня.

Ако още сутринта се отървете от това, което е висяло като камък на врата ви, денят ви ще бъде прелестен и високопродуктивен;

- Не се опитвайте да свършите всичко едновременно. Разделете дилемите на няколко, което ще е по-лесно за осъществяване. Фокусирайте се единствено върху първата и преминете към идната едвам откакто приключите с първата.

 Лошите привички

- Един от неприятните привички е заетостта с безусловно незначими неща. Прилагайте правилото на Парето – осемдсесет % от резултатите постигате единствено за двадесет % от трудовата си дейност;

- Концентрирайте се върху няколко значими задания, от които зависи триумфът ви. Поставете си за цел три значими задания, които би трябвало да свършите за деня;

- Лош табиет е да се посвещавате единствено на мислите си и да не ги превръщате в реалност. Ако мислите прекомерно доста, единствено губите времето си. Няма да настъпи идеалният миг, с цел да започнете нещо. Просто преминете към деяние, откакто към този момент 100 пъти сте обмислили казуса.

Помнете, че мислите ви може и да не текат в вярна посока. Бъдете по-открити и се учете освен от своите неточности, само че и от грешките на другите към вас.

Вижте още:Откажете се от тези привички и щастието ще пристигна.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР