Сред най-иновативните методи за възстановяване на кожата след интензивно излагане

...
Сред най-иновативните методи за възстановяване на кожата след интензивно излагане
Коментари Харесай

Зелен чай, ледена вода-сред най-горещите тенденции за възстановяване на кожата

Сред най-иновативните способи за възобновяване на кожата след интензивно излагане на слънце тази година са маските с ледена вода и криотерапията в домашни условия. Кожата на лицето е извънредно сензитивна към температурата на външната среда и в хода на лятото постоянно пораждат проблеми в резултат на прегряване на кожата. Освен стеснение, това води до повишена сензитивност и дехидратация, а редица сочат, че може да аргументи и по-сериозни здравословни проблеми като топлинни обриви, слънчево изгаряне и кожни инфекции. Експертите на козметичния водач разкриват още някои от най-ефективните трикове за поддържане на удобно положение на кожата на лицето и възобновяване ѝ след летния сезон:

Освежаване със зелен чай и мента
Една от най-ефективните комбинации за усмиряване на кожа, която е била изложена дълго време на UV лъчи, е лечението със зелен чай и мента. Растителният антиоксидант катехин, присъстващ в зеления чай, има противовъзпалителни свойства, които могат да оказват помощ за усмиряване на раздразнената кожа. Междувременно ментата съдържа ментол, който има охлаждащ резултат. Първо е значимо да се накисне пакетчето зелен чай за 3 минути, а по-късно се прибавят и стръковете мента. Изстиналата примес се нанася благодарение на памучен тампон. Сместа може и да се употребява и като спрей за лице.

Хидратация с краставица
Краставиците съдържат цели 96% вода, което ги прави извънредно хидратиращи. Освен това съдържат и витамини С и Е, които могат да оказват помощ за изсветляване и отбрана на кожата от увреждане, породено от свободните радикали. Краставиците се режат на тънки резени и се нанасят върху раздразнените сектори от кожата. Също са ефикасни при тъмни кръгове, като резенчетата от краставица се слагат върху очите за към 10-15 мин.  

Многофункционална грижа с алое вера
Алое вера е много многофункционална съставна част и несъмнено би трябвало да бъде част от ежедневната грижа за кожата. Често се употребява за лекуване на слънчеви изгаряния, тъй като оказва помощ за успокояването и заздравяването на кожата. Растението също хидратира и може да помогне за понижаване на появяването на фини линии и бръчки. Нанася се тъничък пласт от гела върху лицето, като екипът на поучава прибавянето на капка масло от лавандула за най-хубав резултат.

Естествен тонер с розова вода
Розовата вода се употребява от епохи в грижата за кожата поради многото си преимущества. Освежава кожата и има противовъзпалителни свойства. Розовата вода също е натурален тонер, който може да помогне за избистряне на тена и придаване на кожата здравословен искра. Нанася се като спрей или благодарение на памучен тампон. Може да послужи като спомагателна съставна част в хидратиращ крем или маска за лице.

Освежаваща терапия с ледена вода
Водата с лед е неотложен метод за изстудяване и стягане на лицето. Най-лесният метод за приложимост е нанасянето като спрей. Важно е да се заобикаля пряк контакт на леда с кожата, защото той може да повреди структурата на епидермиса.

Криотерапия вкъщи
Криотерапията е лекуване, което включва потребление на апарат за подаване на бликам леден въздух към лицето. Иновативното устройство може да помогне за свиването на кръвоносните съдове, намаляването на възпалението и успокояването на кожата. Също по този начин, има положително деяние против стареенето, като подтиква производството на колаген. Това ексцентрично устройство съчетава термотерапия, криотерапия, LED светлини и T-sonic пулсации за реализиране на резултати на професионално равнище за нула време от комфорта на дома на потребителя.

Охлаждащи маски
Маските за лице са много известна алтернатива, тъй като имат инстантно положително деяние върху кожата и множеството им съставки са елементарно налични. Отлични съставни елементи за хидратираща маска са банан, мед от манука и една супена лъжица нормално кисело мляко. За огряване работи комбинацията от една супена лъжица настъргана краставица, една супена лъжица нормално кисело мляко и една чаена лъжичка лимонен сок. Против инфектиране работят овесени ядки, мед от манука и нормално кисело мляко. Маската се нанася върху лицето и се измива след 15 минути с хладка вода. Отлична алтернатива за професионална грижа за лице са маските на, профилирани към всеки вид кожа.

За да научите повече за най-бързо разрастващата се марка в региона на технологиите за хубост в света и да сте в крайник с бъдещия напредък и нововъведенията ѝ, посетете уеб страницата или последвайте в Instagram. Продуктите на марката могат да бъдат закупени също от, и.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР