Сред най-хубавите неща за туристите в Барселона са красивите плажове

...
Сред най-хубавите неща за туристите в Барселона са красивите плажове
Коментари Харесай

Предстои ви пътуване до Барселона? Вижте кои музеи да посетите задължително

Сред най-хубавите неща за туристите в Барселона са красивите плажове и обикалянето по нощни питейни заведения , само че измежду цялото слънце , пясък и сангрия , градът има какво да предложи на феновете на културата, които се надяват да схванат по-добре пулса на града и неговата неповторима история .

Планирате пътешестване до Барселона? Ето 3 от най-хубавите музея  в града съгласно „ Forbes “, в случай че желаете да се потопите в богатата каталунска история:

Музей на Пикасо

Независимо дали сте огромен почитател на Пикасо или не сте чували за шедьовъра „ Герника “, едно пътешестване до Музея на Пикасо си заслужава вашето време. Очарователният музей е ситуиран в готическия квартал и се гордее с една от най-големите сбирки от творби на испанския художник – с над 4000 произведения.

Каталунски музей на археологията

Ако обичате праисторически, антични артефакти и история, не забравяйте да се насочите към Каталунския археологически музей. Първоначално той е бил учреден през 1932 година и от този момент се уголемява, с цел да включи най-важната археологическа сбирка на Каталуния – от средновековни скулптури до предромански църкви и гробници.

Музей на историята на Барселона

Барселона има богата и комплицирана история, по която евентуално няма да сте експерт, откакто сте посетили някой музей в града, само че Музеят на историята на Барселона безспорно ще е най-хубавият ви избор. Той се концентрира върху запазване , проучване и предложение на експонати , съсредоточени към историческото завещание на Барселона и датира чак от римско време . Той даже има деликатно непокътнати римски руини под самия музей, които посетителите могат да видят.

Парк „ Гуел “

Парк „ Гуел “ би трябвало да се види, когато посещавате Барселона. Тук ще намерите всички тези живописни здания на Гауди и въртящи се керамични мозайки, с които Барселона е толкоз известна. Насладете се на няколко часа циркулиране измежду фауната, флората и цветните дизайни, само че отидете там рано, в случай че не желаете да бъдете заобиколени от туристически групи.

Стадион „ Камп Ноу “

Стадион „ Камп Ноу “ не е музей в обичайния смисъл, само че е неотложно да го разгледате, до момента в който сте в града, в случай че желаете да усетите духа му. Футболните почитатели евентуално към този момент са възнамерявали да гледат мач на „ Камп Ноу “, само че е целесъобразно за всеки, който желае да усети ритъма на града до дъно – да го види. Билетите костват малко под $100, само че в действителност си заслужава. В момента се реконструира . Ако посещавате града, преди стадионът да бъде отворен още веднъж, към момента можете да посетите музея и магазина за дарове .

Кои са 5 от най-хубавите бара на „ покрива “ в Истанбул?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР