Сред най-големите атракции в Сиатъл се оказа стена, облепена с

...
Сред най-големите атракции в Сиатъл се оказа стена, облепена с
Коментари Харесай

Стена от дъвки в Сиатъл - изкуство или гадост?

Сред най-големите атракции в Сиатъл се оказа стена, облепена с дъвки. Местни и туристи към момента не могат да решат дали стената е изкуство, което им подхожда или по-скоро ги отвращава.

Пазарът Пайк Плейс в Сиатъл - едно от най-популярните измежду туристите места. По една от пъстрите улички, хората не стопират да се изумяват от една панорама - стена. Но не каква да е стена, а такава, покрита цялата с дъвки. Всеки, който мине, оставя своя " отпечатък ".

Всичко стартира при започване на 90-те, а след неколкократни несполучливи опити на общината да почисти мястото, управляващите в Сиатъл вземат решение да разгласят стената за знак на града.

Място за изкуство, място, където да напишеш обръщение, което да доближи до мнозина и място, на което да заявиш на висок глас любовта си. Да, стената от дъвки има и сантиментален детайл. А за някои, да я посетят е било дългогодишна фантазия.

Вече 30 години стената е мотив за екстаз за едни, само че провокира само омерзение у други. Преди 4 години всички дъвки са свалени, а общото им тегло надвишава един звук. Само седмица по-късно, стената била покрита с нови дъвки.

Ужасно или не, стената от дъвки си е спечелила не просто статут на туристическа атракция, а на едно от най-популярните места в Сиатъл за феновете на инстаграм.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР