Сред много блясък и заслужени отличия се проведе 77-ата церемония

...
Сред много блясък и заслужени отличия се проведе 77-ата церемония
Коментари Харесай

"Имало едно време в Холивуд" - големият победител на "Глобусите"

Сред доста искра и заслужени оценки се организира 77-ата гала по връчване на премиите " Златен глобус ". Звездното събитие бе в хотел Бевърли Хилтън в Бевърли Хилс, а водещ на церемонията бе комикът Рики Джарвис. Той влиза в тази си роля за рекордния пети път и още веднъж не пропусна да пусне пиперливите си смешки в деяние.

Сред първите връчени награди бе тази за най-хубав чуждоезичен филм - южнокорейския " Паразит " на Пон Джун-хо. Продукцията към този момент има Златната палма от Кинофестивала в Кан предходната година и е определена от Южна Корея да взе участие в борбата за номинациите за чуждоезичен филм на Оскарите.



За най-хубав трагичен сериал премията сграбчи " Наследници " за измисленото семейство Рой, притежаващо медийна империя.

Ръсел Кроу получи оценката в категорията за най-хубав артист в лимитиран сериал или ефирен филм за превъплъщението му в основателя на Фокс Нюз Роджър Ейлс в сериала " Решаващият глас ".

Рами Юсеф получи премията за най-хубава мъжка роля в комедиен сериал за " Рами " за потомък на имигранти от Египет, живеещ в Ню Джърси.

Стелан Скрасгорд получи оценката в категорията на най-хубав артист във второстепенна роля в сериал, лимитиран сериал или ефирен филм за ролята му на заместник-председателя на министерския съвет в Съюз на съветските социалистически републики по времето на Чернобил Борис Шчербина в сериала " Чернобил ".

Британката Фийби Уолър-Бридж получи премията за най-хубава актриса в комедиен сериал за Fleabag (Заглавието на сериала е и прякор на основната героиня, чието същинско име си остава неразкрито. Думата в превод от британски може да значи доста неща, измежду които долнокачествен хотел или противоположен и замърсен човек, базирайки се на външния тип, само че в случай че приказваме за характера на човек, може да значи и провокиращ до опротивяване поради откровеността, иронията и вулгарността си човек, т.е. в тази ситуация непосредствен превод би бил Противнячката - бел. прев.). В сериала Фийби играе ролята на съдържателка на заведение, която не се поколебава да показа какво мисли, обръщайки се даже непосредствено към фена. Продукцията е въодушевена от моноспектакъл на Фийби.

Наградите за повсеместен принос в малкия екран и в киното получиха Елън Де Дженерис и Том Ханкс.



Безспорно огромният победител на премиите Златен глобус тази година е " Имало едно време в Холивуд " с оценки в три категории - сюжет, комедиен филм и второстепенна мъжка роля.

С по две оценки са " 1917 " за най-хубав трагичен филм и за постановка и " Жокера " с най-хубава основна роля в трагичен филм и най-хубава кино музика.

" Рокетмен " също е с две награди - най-хубава основна роля в комедиен филм и най-хубава ария. Останалите продукции са с по една премия.



Списък на носителите на Златен глобус в 14-те кино категории.
Най-добър трагичен филм - " 1917 ". Най-добър комедиен филм - " Имало едно време в Холивуд ". Най-добър режисьор - Сам Мендес за " 1917 " Най-добър сюжет - Куентин Тарантино за " Имало едно време в Холивуд " Най-добър артист в драма - Хоакин Финикс за " Жокера " Най-добра актриса в драма - Рене Зелъуегър за " Джуди " Най-добър артист в комедия - Тарън Еджъртън за " Рокетмен " Най-добра актриса в комедия - Аукуафина за " Сбогуването " Най-добър артист в поддържаща роля във драма или комедия - Брад Пит за " Имало едно време в Холивуд ". Най-добра поддържаща актриса в драма или комедия - Лора Дърн за " Брачна история ". Най-добър чуждоезичен филм - " Паразит " от Южна Корея. Най-добра кино музика - " Жокера ". Най-добра кино ария - " I`m Gonna Love Me Again " от кино лентата " Рокетмен ". Най-добра анимация - " Търсенето на Линк ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР