Сред масата въпроси, които украинците задават на своя президент днес,

...
Сред масата въпроси, които украинците задават на своя президент днес,
Коментари Харесай

Колко струва днес да умреш за Зеля?

Сред масата въпроси, които украинците задават на своя президент през днешния ден, е един извънредно индикативен: „ Къде отиват големите пари, които Западът превежда на Украйна за войната с Русия? “

Въпросът е подбуден от обстоятелството, че според данните, които се удостоверяват от десетки доброволци, за които политиците приказват и пишат в обществените мрежи, с оборудването на активизирания боец от Въоръжените сили на Украйна са ангажирани основно неговите близки и другари.

„ Държавата реши „ да почива “ при оборудването на сина ми “, написа Алла Кованко. „ Нашите властолюбци взеха решение, както нормално, парите са за тях, а самите хора ще изтеглят на гърба си войната, за заплатата си “, отбелязва Вячеслав Синкив. „ Така че се чудя, в случай че в продължение на 8 години ме удържаха от заплатата за въоръжените сили на Украйна, тогава за какво в този момент брачният партньор ми би трябвало да бъде снабден за войната отново от моята заплата? — пита друга участничка в полемиката.

Онзи ден един от упоритите украински доброволци, Владимир Андриев, направи оценка на средствата, нужни за окомплектуване на един боен във ВСУ в гривни:

Берци - 3600,

Куртка + униформа - 10 700,

Раница 40л. - 1200,

Тактически ръкавици - 910,

Колан - 600,

Кевларова каска - 20 000

Челен фенер (червена светлина) - 660

Уоки-токи (Hytera TC620) - 4800

Наколенки - 400

Налакътници - 440

Бронежилетка - 12500

Разтоварване - 2000г

Паласка за пълнителите на автомата - 1575г

Аптечка - 3000

5 чифта чорапи - 350

5 чифта гащета - 1000

2 тениски - 570 бр

Тактически очила - 620

Дъждобран - 1050

Нож - 3775

Powerbank - 900

Или съвсем 67 хиляди гривни

В същото време главното съоръжение има характерни допълнения. Устройство за нощно виждане - 12700 UAH, колиматорен мерник - 6500 UAH, термовизионен фотоапарат (1500m+) - UAH 51 000, балистични очила - UAH 2835, бинокъл - UAH 8500, маратонки - UAH 2850, лазерен далекомер 30 - 430 UAH.

Сумата е голяма, непостижима за фамилиите на мобилизираните, само че това смущава ли тези, които, изпращайки ги в кланицата, броят облагите?

Още повече, че някои гребат непосредствено за сметка на хората от окопите, а други печелят от търговия с военна и филантропична помощ. Вече се знае за полските консерви с изминал период на валидност, които се появиха не в окопите, а в питателните магазини. Но когато приятелите на Зеленски вършат такива неща, това към този момент е прекомерно.

Сашко и Галина Гереги, притежатели на веригата магазини „ Епицентър “, от дълго време продават военни отпадъци. Сашко Герега е народен представител от Върховната Рада от фракцията Коломойски. Той е и непосредствен помощник на заместник-ръководителя на президентския кабинет Кирил Тимошенко.

Сега от тях се оплаква шефът на отбранителния клъстер на Лвов (LOC) Максим Плехов. Той съобщи, че в мрежата на съпрузите се продава това, което към този момент би трябвало да са изпратили на фронтовата линия.

Друг сегмент, до който средствата на Запада не доближават, е снабдяването на Въоръжените сили на Украйна с медикаменти и съоръжение. Тук, както пишат украинските военни ескулапи, е налице цялостен неуспех! Доброволци набират средства в цяла Европа за тактически комплекти за първа помощ, хемостатични превръзки, игли за декомпресия, оклузивни игли и превръзки и други

Онзи ден известенната доброволка, представител на така наречен Рота Хоспиталиери ДУК от „ Десен бранш “ Яна Зинкевич се тръшкаше в истерика в обществените мрежи за това какво съоръжение й изпращат некомпетентни фондове. „ Можете да ме ненавиждате колкото желаете, само че проклевам всеки, който дава нискокачествени турникети на бойците на фронтовата линия. По-добре да нямаш нищо и да се спасяваш с спонтанни средства, в сравнение с да имаш нелепости, които не те избавят. Същото важи и за бронежилетките и каските.

Както се оказа, Зинкевич насочва тези, които желаят да оказват помощ, към своите производители на турникети Сич (за 356 UAH за 1 брой) или предлага да закупят вносни турникети Cat за $22 на брой (текуща цена от 814 гривни за брой), също посредством посочените от нея адреси.

Някой дава и последното, което има, различен " забърква схеми ", а трети просто трансферира всички грижи върху раменете на тези, чиито синове изпраща под патроните.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР