Сред малко познати племена, живеещи в хармония със заобикалящата ги

...
Сред малко познати племена, живеещи в хармония със заобикалящата ги
Коментари Харесай

Фотографии на непознати племена показват у нас

Сред малко познати племена, живеещи в естетика със заобикалящата ги природа, ще води ценители фотоизложбата " Картини от Един свят ". Пътешествениците Маги и Цветин от " Вълшебния кортеж " ще открият експозицията през днешния ден, 18 ноември, от 18,30 ч., в изложба " София " на Столичната библиотека. Фотографиите може да се прегледат до 28 ноември в това число, а входът е свободен.

Заповядайте в джунглите на тропичния свят, из далечни архипелази, островни страни и атоли при племенните общности и обичайни култури на Земята, приканват уредниците. На откриването Маги и Цветин ще почерпят присъстващите с изненади и разкази за персоналните си прекарвания измежду обичайните общества от остров Борнео, Ява, Сулавеси, Папуа Нова Гвинея, Соломонови острови, Фиджи, Вануату и малко познатите планински етноси на Южен Китай.

Керванът ще си вземе и последно " сбогом ", преди да поеме на новата си експедиция " Пътеките на Източна Африка " - странствуване с планувано времетраене от най-малко половин година през африканския континент на автостоп и пеш.

Още един любопитен акцент оферират през днешния ден в Столичната библиотека. Всички, които имат интерес към историята и културата на северноамериканските индианци, имат опция през днешния ден от 19 ч. да участват на неповторимата презентация от Българското индианско общество " Орловия кръг ".

Ноември е Национален месец на културно завещание на американските индианци (Native American Heritage Month). За първи път се празнува през 1990 година, откакто публично за това е оповестено на 3 август 1990 година от президента на Съединени американски щати Джордж Буш. Месецът на наследството е време за запознаване с богатата и разнообразна индианска просвета, обичаи и история, а също и за признание на значимия принос на локалните хора както в исторически проект, по този начин и в сегашното.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР