Сред македонците, получили българско гражданство, има такива, които се нареждат

...
Сред македонците, получили българско гражданство, има такива, които се нареждат
Коментари Харесай

Евродепутат: Македонци с български произход сеят омраза

 Сред македонците, получили българско поданство, има такива, които се подреждат в челните редици на тези, които сеят ненавист против България. Това мнение изрази евродепутатът Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ).

В формалния си профил във фейсбук той прикани институциите да вземат отношение към такива случаи. Ковачев разкри, че още през март е изпратил до българското Народно заседание и до Министерство на правораздаването с предложение да се оповестят обществено лицата, които имат български паспорти и " които се ангажират в сеене на ненавист по отношение на България или в дейности на партии и организации, ориентирани против българската история и национална еднаквост ". 

Ето какво написа Андрей Ковачев:

" В момента има над 150 000 жители на Република Северна Македония, които имат българско поданство или са в процедура на придобиване на такова. Това е станало въз основата на доказване на български генезис по възходяща линия - да са потомци на българи и въз основата на декларация за българска еднаквост. Всъщност, всички тези хора са заявили, че се усещат етнически българи и че техните родители и пра-родители също са етнически българи.

Сред тези наши сънародници има доста някогашни и сегашни политици, някогашни министър председатели, някогашни и сегашни министри, кметове, народни представители от предходни и сегашния парламенти (някои от които са дали своят вот против Договора за другарство с България!), членове на управлението на двете огромни партии, дипломати, предприемачи, водещи публицисти, академични преподаватели, техните фамилии и доста други Далеч съм от илюзията, че всички тези хора са откровени в своята българска принадлежност. Някои от тях даже се подреждат в челните редици на тези които сеят ненавист против България.

Колкото и да ми е странна тази шизофрения, тя е реалност. Всичките обаче изпитват безумен боязън от това да се разбере обществено, че са взели български паспорти, като са се самодекларирали в формален формуляр и с автограф за българи. Това за мен е неприемливо! Призовавам българските институции да оповестят обществено лица, които са придобили българско поданство и които се ангажират в сеене на ненавист по отношение на България или в дейности на партии и организации ориентирани против българската история и национална еднаквост. Трябва да се постави завършек на тази шизофрения!

Още през март месец тази година съм изпратил до българското Народно заседание и до Министерство на правораздаването сходно предложение! За страдание без отговор!? Сега ще го възобновя още по настоятелно!.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР