Сред македонците, получили българско гражданство, има такива, които се нареждат

...
Сред македонците, получили българско гражданство, има такива, които се нареждат
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Македонци с български паспорти сеят омраза срещу България

Сред македонците, получили българско поданство, има такива, които се подреждат в челните редици на тези, които сеят ненавист против България. Това мнение изрази евродепутатът Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ).

В формалния си профил във фейсбук той прикани институциите да вземат отношение към такива случаи. Ковачев разкри, че оше през март е изпратил до българското Народно заседание и до Министерство на правораздаването с предложение да се оповестят обществено лицата, които имат български паспорти и "които се ангажират в сеене на ненавист по отношение на България или в дейности на партии и организации, ориентирани против българската история и национална еднаквост ".

"Трябва да се постави завършек на тази шизофрения! ", категоричев е българският евродепутатът.

Той изяснява, че сега има над 150 000 жители на Република Северна Македония, които имат българско поданство или са в процедура на придобиване на такова. Според Ковачев това е станало посредством доказване на български генезис. Обаче все пак, че се усещат сякаш българи, измежду тях има хора, които даже не са поддържа Договора за добросъседство сред България и Македония.

"Сред тези наши сънародници има доста някогашни и сегашни политици, някогашни министър председатели, някогашни и сегашни министри, кметове, народни представители от предходни и сегашния парламенти (някои от които са дали своят вот против Договора за другарство с България!), членове на управлението на двете огромни партии, дипломати, предприемачи, водещи публицисти, академични преподаватели, техните фамилии и доста други Далеч съм от илюзията, че всички тези хора са откровени в своята българска принадлежност ", написа още Андрей Ковачев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР