Сред магическите книги, заклинания и формули специално място заема "Великият

...
Сред магическите книги, заклинания и формули специално място заема "Великият
Коментари Харесай

Страшна книга: "Великият Гримоар" или "Евангелието на Сатаната"

Сред магическите книги, заклинания и формули особено място заема "Великият Гримоар " или "Евангелието на Сатаната ". Тази книга има и други имена, да вземем за пример "Червеният змей ", само че всичките те са единствено отзвуци, по този начин да се каже, на същинското име на основната окултна книга - най-могъщата и в това време най-загадъчната.

Принадлежи тя, както се твърди, на перото на Гонорий Фивски - историческа фигура толкоз загадъчна и мистична, както и самият Дявол.

Във всеки случай Гонорий е твърдял, че "Великият Гримоар " му е бил подбуден от самия Сатана, откъдето и идва името "Евангелието на Сатаната ".
Както и всичките останали книги, "Великият Гримоар " служи за контакт със света на демоните, боговете и ангелите. Само, че за разлика от останалите сходни съчинения "Евангелието на Дявола " е още по-страшна и рискова книга, даже да я прочете не е съдено на всеки, тъй като това не е по силите даже и на дота умел и мощен окултист.

Например, без да имате специфичния "печат на Сатаната ", вие рискувате буквите от страниците на "Великия Гримоар " просто да ви изгорят очите.

Въпреки това съществено предизвестие, през XVIII век във Франция се е следил същински взрив на издаването на евтини гримоари, наподобяващи "Великия ", а през XIX век при същинските търговци на книги втора ръка е било допустимо да се откри "истински " вид на магическите указания.

При това оригиналът на "Евангелието на Сатаната " от XVI век, както се счита се намира в тайната библиотека на Ватикана. Той в никакъв случай не е бил наличен за необятната аудитория, още повече не е било допускано даже и най-малкото му прекопирване, да не приказваме за препечатване.


Прието е да се счита, че книгата е написана от Гонорий Фивски през 1520 година, а за първи път е била открита през 1970 година в "Могилата на Соломон ".

Написаната книга или е на арамейски, или на древен иврит.

"Великият Гримоар " се състои от четири елементи, са най-важната и в това време най-опасната са инструкциите по какъв начин човек да се свърже с Луцифер.

Всъщност, за това единствено единия Гримоар не е задоволителен, належащо са още или "деструктивна " пръчица или камъка "Ематил " и безусловно две благословени свещи.

Въпреки строгостта, с която Ватикана охранява "Евангелието на Сатаната ", книгата с името "Червеният змей " необятно се употребява, да вземем за пример, в Хаити и други страни от Карибския басейн.

Как тя се е озовала там, никой не знае. Никой не знае и по какъв начин тъкмо тази книга се употребява в тези странни, само че точно там са източниците на същинското зомбиране на хората и на най-тъмния шаманизъм.
При това, някои откриватели са на мнение, че в библиотеката на Ватиката се пази единствено копие, а къде е същинският "Гримоар ", никой не знае.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР