Сред любителите на автомобилите буквите AMG предизвикват вълнение. И няма

...
Сред любителите на автомобилите буквите AMG предизвикват вълнение. И няма
Коментари Харесай

Болид за ежедневна употреба

Сред феновете на колите буквите AMG провокират неспокойствие. И няма по какъв начин да е другояче, откакто компанията от Афалтербах от 31 години прибавя мощ и страст в моделите на Mercedes.

Част от концерна Daimler от 1999 година, компанията от четири години пуска и коли въз основата на Mercedes - напълно своя разработка. След двувратия звяр Mercedes-AMG GT, предлаган в няколко версии, на ревюто в Женева се появи и първият фамилен автомобил на магьосниците от Афалтербах.

 Болид за ежедневна приложимост
© Мерцедес

Mercedes-AMG GT 4-Door е ориентиран към хората, които търсят кола за всекидневието, само че не желаят да се лишат от спортните благоприятни условия, които Mercedes-AMG може да им обезпечи.

Учудващо удобен

В случая автомобилът предлага място за четирима пасажери и багажен размер сред 461 и 1324 литра. Отварящата се като при хечбек врата на багажника обезпечава голям товарен отвор, а делимата облегалка на задната седалка прибавя модулност.

Возещите се откъм гърба имат всички улеснения, в това число личен блок за надзор на климатика, осветлението, предаваните аромати, на който могат да наблюдават и данните за пътуването – скорост, обороти. Приятно изненадва великодушното място пред коленете и над главата.

 Болид за ежедневна приложимост
© Мерцедес

Водачът попада в интериор, който се разпознава като на Mercedes, само че има и разлики като V-образната подпора сред предните седалки, отпратка към формата на мотора. На нея са бутони за самостоятелни настройки на окачването, скоростната кутия, звука от ауспусите и кормилото. Автомобилът предлага шест режима на шофиране - за хлъзгава настилка, удобен, два спортни, спортен и самостоятелен.

Спиращ дъха старт и потресаваща непоклатимост

Mercedes-AMG GT 4-Door се предлага с 6- и 8-цилиндрови мотори, комбинирани с деветстепенни автоматизирани скоростни кутии и мощности сред 435 и 639 к.с. Тестовата кола разчиташе на най-мощния измежду тях, който форсира тежащото над 2 тона купе до 100 км/ч за 3.2 секунди. В Race режим това става под съпровода на наелектризиращ тон и със залепяне на гърба за седалката. Максималната скорост е 315 км/ч.

 Болид за ежедневна приложимост

Освен бърз Mercedes-AMG GT 4-Door е потресаващо постоянен и чинно идващ завоите. Това е реализирано както благодарение на окачването с променливи характерности, по този начин и с помощта на завиващите задни колела. При придвижване до 100 км/ч два електромотора ги завъртат в посока противоположна на предните, което усъвършенства маневреността. Когато скоростта е над 100 км/ч, задните гуми се завъртат в посока на предните и резултатът е повишение на стабилността.

За дилетанти и експерти

Приятно бях сюрпризиран, че Mercedes-AMG GT 4-Door може и да е изненадващо удобен. Друго значимо е, че това е спортна кола, само че снабдена с асистиращи системи, които я вършат безвредна за начинаещи водачи. В същото време майсторите могат да ги деактивират и да й се насладят изцяло. На разположение са и цялостен набор системи за сигурност, правещи автомобила на процедура кадърен самичък да поддържа определената скорост и да следва кривите на пътя.
 Болид за ежедневна приложимост
Mercedes-AMG GT 63 S 4 Matic+ 4 Door Coupe Двигател - 8-цилиндров бензинов с турбокомпресор. Работен размер - 3982 куб. см. Трансмисия – 9-степенна автоматизирана. Максимална мощ - 639 к.с. Максимален въртящ миг - 900 Нм. Максимална скорост - 315 км/ч. Ускорение 0-100 км/ч - 3.2 секунди. Среден разход на гориво - 12.9 л/100 км. Емисии CO2 - 257 г/км. Базов модел – 304 055 лева с Данък добавена стойност. Тестван модел – 337 380 лева с Данък добавена стойност

Всичко, което би трябвало да знаете за: Тест драйв (226)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР