Сред косвено засегнатите предприятия са тези, които произвеждат авточасти. Според

...
Сред косвено засегнатите предприятия са тези, които произвеждат авточасти. Според
Коментари Харесай

Заводи, строители, търговци ще могат да кандидатстват за помощ от 60% от заплатите

Сред индиректно засегнатите предприятия са тези, които създават авточасти. Според новите текстове и те ще могат да се възползват от схемата.

© Цветелина Белутова Значително се уголемява кръга от компании, които ще могат да получават като обезщетения от страната по 60% от брутните заплати на чиновниците си. Това планува модифицираният вид на държавното разпореждане за изискванията и реда за погашение на обезщетения на работодатели, прекратили работа заради оповестено изключително състояние, с който " Капитал " разполага.

Освен това помощта ще може да се употребява освен от компании, чиято активност е спряла след заповед на държавен орган, както се предвиждаше по-рано, само че и с решение на притежателя.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Първоначално включените действия бяха: Търговци на дребно в молове, само че без търговците на хранителни артикули, питиета и цигари Различни типове пътнически превоз Хотели и други сходни места за настаняване Туристическо и друго краткосрочно настаняване Ресторанти и заведения за бързо обслужване Питейни заведения Прожектиране на филми Туристическа агентска и операторска дейност; други действия свързани с пътувания и резервации Артистична и креативна активност Други действия в региона на културата Спортни и други действия, свързани с развлечения и отдих Поддържане на положително физическо положение. Сега към тях се прибавят: Преработваща индустрия, като се изключи тютюневи произведения, кокс и рафинирани нефтопродукти, химични артикули, медикаменти и компютърна техника Строителството Търговците на дребно отвън моловете, без търговците на хранителни артикули, питиета, цигари и такива, които работят отвън търговски обект, на открити щандове и пазари Издателска активност Връзки с обществеността Рекламни и социологически организации Има и други промени, които облекчават използването на схемата като отпадане на условието най-малко 50% от служащите в спряното дружество да са заети в съответните действия, както и неналичието на обвързване личният състав, за който е получена помощта, да остане на работа три месеца по-късно.

Всичко това обаче не е дефинитивно и занапред ще се разисква с работодатели и синдикати, ще се трансформира и най-после би трябвало да се одобри на държавно съвещание.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР