Сред компонентите, които могат да защитят човешкото тяло от коронавирус,

...
Сред компонентите, които могат да защитят човешкото тяло от коронавирус,
Коментари Харесай

Калий и витамин D укрепват тялото срещу COVID-19

Сред съставените елементи, които могат да защитят човешкото тяло от ковид, преди всичко са калцият и витамин D. Такава информация, базирайки се на мнението на проучвания на учените след началото на пандемията, беше оповестена в научното списание " Профил ".

Според лекарите фибрите и калият ще оказват помощ за повишение на имунитета при пандемия и след дълга карантина, а захарта би трябвало да се употребява по-малко в такива интервали.

Диетолозите обаче плануват, че би трябвало да се прави разлика сред естествена и добавена захар: захарта, която се съдържа в естествените артикули и течности е потребна.

Експертите дадоха и някои препоръки на феновете на разнообразни диети. Смята се, че не е потребно да се изключат изцяло някои храни от менюто по време на вирусни епидемии. Прекалено строгите правила могат да „ демонизират " храната и да деактивират телесните сигнали. Вместо крайности, на почитателите на здравословния метод на живот се предлага правилото 5/20. Той ви оказва помощ да се ориентирате в състава на продуктите и ви споделя какво да купите и какво да оставите на рафта в магазина.

Този принцип се ползва за всевъзможни диетична, настояват диетолозите. Ако задачата ви е да вземем за пример да увеличите приема на протеин, само че да намалите количеството захар, би трябвало да изберете храни, които обезпечават повече от 20% от дневния банкет на протеини и по-малко от 5% от дневния банкет на захар.

Това съответствие ще ви помогне да постигнете триумф по-бързо, просто би трябвало деликатно да проучите етикетите на опаковките.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР