Сред жертвите на авиокатастрофата на летище „Шереметиево”, при която загинаха

...
Сред жертвите на авиокатастрофата на летище „Шереметиево”, при която загинаха
Коментари Харесай

Млад стюард загина, за да спаси пътници на „Шереметиево”

Сред жертвите на авиокатастрофата на летище „ Шереметиево”, при която починаха 41 души, е и 22-годишният стюард Максим Моисеев. Очевидци описват, че по време на пожара младият мъж се е опитвал да отвори вратата в задната част на самолета. След като не съумял, до последно помагал на пасажерите да изоставен борда.

Руските организации разпространиха информацията за гибелта на Моисеев и негова фотография. Заедно с него на помощ са се притекли и сътрудниците му – Татяна Касаткина и Ксения Фогел, които са оживели. На 24 април Максим отпразнувал рождения си ден, съобщи Би Ти Ви.

„ Винаги е знаел, че в случай че възникне някаква обстановка, ще помогне и няма да остави никого. Не се познавахме доста добре, само че постоянно когато сме се засичали, е бил доста радостен, усмихваше се и разговаряше”, описа позната на Моисеев, представена от „ Кубанские новости”. Трагедията в „ Шереметиево” се разигра на 5 май при спешно кацане. Общо на борда са пътували 78 души. Сред починалите има и две деца.

Руските управляващи започнаха следствие на случая. Открити са и двете черни кутии. Според Руската следствена комисия неприятните метеорологични условия, нередовност в реактивните мотори и неприятните професионални умения на забърканите в случая са измежду главните версии за повода за нещастието.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР