Сред гостите на именуването на новия плавателен съд се очаква

...
Сред гостите на именуването на новия плавателен съд се очаква
Коментари Харесай

Церемония по именуване на нов кораб ще се състои в Русе

Сред гостите на именуването на новия кораб се чака да бъде министърът на превоза и известията Николай Събев

Изпълнителна организация „ Проучване и поддържане на р. Дунав “ (ИАППД) ще организира гала по именуване на новопостроен маневрен транспортен съд „ Искър “ на 14 май 2021 година /събота/ от 11:00 ч. на понтон 8 на „ Дунав турс “ в гр. Русе.

Маневреният транспортен съд „ Искър “ е доставен в границите на план „ Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски сектор на река Дунав, посредством доставка на съоръжение “, финансиран по Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020 година (ОПТТИ).

Плавателният съд е издигнат в „ С.Ц. Корабостроителница АТГ Гюргево “.
„ Искър “ е част от състав, който включва още понтон, шалан и драга, с които ИАППД ще може да извършва независимо корекциите на речното дъно в сериозните сектори на Дунав, с които да подсигурява естественото мореплаване в българския сектор на реката.

Сред гостите на именуването на новия кораб се чака да бъдат министърът на превоза и известията Николай Събев, представители на Управляващия орган на ОПТТИ, представители на компанията - реализатор, както и заинтригувани от плана страни от държавни институции и частния бранш.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР