Сред футболистите на Барселона назрява недоволство, свързано с управлението на

...
Сред футболистите на Барселона назрява недоволство, свързано с управлението на
Коментари Харесай

Напрежение в Барса: Футболистите недоволни от ръководството

Сред футболистите на Барселона назрява неодобрение, обвързвано с ръководството на новото управление на клуба. Според каталунското издание Sport играчите не схващат за какво Барселона продължава да прави входящи прехвърляния в случай, че финансовата обстановка в клуба меко казано не е цветуща. В същото време футболистите са наясно с желанието на босовете да понижат заплатите на играчите и това не се приема добре.

Въпреки продажбата на някои футболисти, Барселона продължава да изразходва финансови средства за нови попълнения. До момента “лос кулес” са подписали с четирима нови футболисти - Емерсон, Ерик Гарсия, Серхио Агуеро и Мемфис Депай. Барса заплати 9 милиона евор на Бетис за бразилския десен бек Емерсон, а другите три нови попълнения се причислиха към клуба със свободни прехвърляния, само че заплатите им не са без значение. Затова в съблекалнята на Барселона футболистите от ден на ден се питат за какво клубът желае от актуалните си играчи да понижат заплатите си, а в това време прави нови входящи прехвърляния. В медиите пък непрестанно се спекулира за интерес от страна на Барса към един или различен футболист.

Финансовите проблеми на Барселона поради пандемията и предходния управнически режим са толкоз съществени, че към момента клубът не може да разгласи продължаването на контракта на аржентинската суперзвезда и емблема на отбора Лионел Меси.

Съотборниците на Меси чакат формалното предложение на клуба да понижат заплатите си и желаят да видят какви обезщетения ще получат. Един евентуален вид е те да получат удължение на договорите си с избран брой години, а друга опция е погашение на възнагражденията със закъснение.

Във всеки случай футболистите към този момент се съгласиха един път на понижение на заплатите в разгара на пандемията и ще желаят обективна от тяхна позиция оферта от управлението, с цел да го сторят още веднъж в този момент.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР