Сред домакините има и такива, които са привърженици на ориенталската

...
Сред домакините има и такива, които са привърженици на ориенталската
Коментари Харесай

Ориенталските мекици, по които всички полудяха

Сред домакините има и такива, които са последователи на ориенталската кухня. На тях повече им се нрави странната композиция на усети. Днес ще ви зарадваме с едни неизмеримо вкусни ориенталски мекички, които в действителност си коства да приготвите. Абсолютно уверени сме, че усетът най-после ще ви очарова.

Ето и какви артикули са ви нужни:

• яйца - 3 броя;

• кисело мляко - 1 кофичка (400 г);

• бакпулвер - 1 бр. (10 г);

• брашно - за меко тесто;

• захар - 1 ч.л.;
Лесни мекици по остаряла бабина рецепта – всички полудяха по тях
Ако се чудите какво да приготвите за закуска през уикенда, ние ще ви споделим рецептата на едни необикновено лесни, бързи и вкусни мекици...
Прочети повече
• сода - 1 ч.л. бикарбонат;

• сол - 1 ч.л.

Начин на подготвяне:

Започнете с разбиването на яйцата, дружно със солта и захарта. Следващата стъпка е да угасите содата в киселото мляко и да разбъркате доста добре. Когато сместа шупне, можете да я прехвърлите при яйцата.
Ще си оближете пръстите с тези лесни пълнени мекички
Необходими артикули: Пшенично брашно - 300 гр Вода - 300 мл Сирене, извара или кашкавал- 200 гр С тези мекици няма да се тревожите...
Прочети повече
Предварително си пресейте брашното, дружно с бакпулвера. Започнете да добавяте от брашното към сместа, само че го правете последователно, до момента в който не се получи меко и пухкаво тесто. Когато постигнете стремежи краен резултат, оставете тестото да втаса на топло място.

Загрейте олио в тигана и започнете да оформяте мекици благодарение на ръцете си. Преди това може да ги намажете с олио, тъй че тестото да не залепва по пръстите ви.

Пържете от двете страни, до момента в който не заловен златист тен.

Ето, че вашите ориенталски мекички са към този момент подготвени и може да ги сервирате с чаша кисело мляко, айрян или друго.

Добър вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР