Сред действително вземащите решения в Руската федерация само няколко са

...
Сред действително вземащите решения в Руската федерация само няколко са
Коментари Харесай

Кирило Буданов: Войната няма подкрепа сред руския елит

Сред фактически вземащите решения в Руската федерация единствено няколко са за воденето на война в Украйна.

Това сподели началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирило Буданов в изявление за ТСН, представено от " Укринформ ".

" Сред тези, които фактически вземат решения там, останаха малко на брой тези, които се застъпват за война в дословния смисъл. Всички схващат, че това е колапс и колкото по-бързо свърши, толкоз по-добре ", сподели той.

Отговаряйки на въпроса дали съветското държавно управление се ускорява или не след събитията към групата " Вагнер " и нейния водач Евгений Пригожин, Буданов означи, че всичко, като се стартира от юнския бунт и се продължи с последвалите събития, явно не е в интерес на съветското управление.

Според него позицията на президента Владимир Путин по никакъв метод не е била засилена от обстоятелството, че генерали като Сергей Суровикин и други са били отстранени от постовете си.

" Това, че те се отстраняват или, както се вижда от образеца на Теплински, се сблъскват с опити да бъдат отстранени на фона на вътрешни разправии, това несъмнено не е в интерес на Руската федерация. Нека го кажем напряко: това е добре за нас. Фактът, че командващият, който сподели истината за действителното състояние на съветските въоръжени сили в тази война, беше изпратен да управлява група войски в Сирия, ами... Можем единствено да приветстваме това. За нас това е ужасно, " сподели шефът на ГУР.

Отговаряйки на въпроса дали някой си държи ръцете вързани в случай, че Путин не може да бъде премахнат физически, Буданов сподели, че не някой си държи ръцете вързани, а личният си мозък.

" Трябва да обмислите всички стъпки. Кое е по-изгодно за нас - да го убием или да му позволим да довърши Русия? И какво ще стане, в случай че опитът се окаже несполучлив и какви последици ще докара до това? комбинацията от тези фактори, довела до това, което виждате в този момент ", сподели Буданов.

На въпрос дали украинците ще могат да са сигурни, че след края на войната няма да си отиде Путин, а някои негови двойници, шефът на военното разузнаване изрази мнение, че това към този момент е проблем на руснаците - да намерят за какви простаци ги считат управляващите.

" Kаква ще е разликата, в случай че условният водач на Русия е някой различен? Да, има жадност за правдивост, разбирам всички. Но от какво се нуждаем най-вече в този момент? Нуждаем се от победа ", сподели Буданов.

Както беше обявено по-рано, Андрий Юсов, представител на Главното разследващо ръководство, съобщи, че чистките в съветското военно управление ще продължат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР