Сред банките, които ще бъдат подлежни на стрес тестове са

...
Сред банките, които ще бъдат подлежни на стрес тестове са
Коментари Харесай

Банките в САЩ може да върнат повече кеш към инвеститорите след стрес тестовете

Сред банките, които ще бъдат подлежни на стрес проби са Morgan Stanley, Goldman Sachs, JPMorgan, Citigroup, Bank of America и Merrill Lynch.

© Reuters

За симулацията
Тазгодишната стресова симулация на Фед ще включва световна криза и повишаване на американската безработица с 5.25%, съпроводени от повишение на рисковите корпоративни заеми и неустойчивост на пазара на ипотеки. Тестовете ще включват операции на общо 28 съществени стопански индикатори. Още по тематиката
Фед усили лихвата и стегна паричната си политика

Централната банка на Съединени американски щати ще стартира да понижава салдото си
15 юни 2017
Barclays продава по-голямата част от африканския си бизнес за 2.2 милиарда паунда

Банката се пробва да редуцира каузи си в Barclays Africa Group до 15%
3 юни 2017
Италианската Intesa Sanpaolo начерта новата си тактика

Банката ще продаде част от неприятните си заеми и ще затвори една трета от клоновете си
29 май 2017
Предизвикателствата пред банките: упованията на банкерите от топ 10

Мениджърите на десетте най-хубави финансови институции от класацията на " Капитал " описват за своите упования, терзания и очаквания за 2017 година
23 май 2017
Американските вложители се надяват оценката на Федералния запас (Фед) за активността на банките да разреши заделянето на 150 милиарда $ капитал, ориентиран към назад изкупуване на акции, погашение на дивиденти и вложения във финансовия бранш, оповестява Reuters.

В четвъртък Фед се чака да разгласява първите резултати от годишно провежданите двуетапни стрес проби на банките. Анализаторите чакат оценкaтa на централната банка за активността на най-големите финансови институции в Съединени американски щати да бъде по-високa по отношение на миналогодишната, а критериите да не претърпят сериозна смяна.

Бенчмарк отпреди рецесията

Анализаторите чакат резултатите на Федералния запас да разрешат на вложителите да усвоят съвсем напълно годишната облага на банките. Мнозина възприемат подобен сюжет като бенчмарк за финансовата непоклатимост на банките, който не е бил достиган отпреди рецесията през 2008 година

Според Стивън Чубак, банков анализатор в Nomura Instinate, евентуално по-голямата възвръщаемост на вложенията във финансовия бранш е знак, че регулаторът облекчава финансовите условия. Бетси Грасек, анализатор в Morgan Stanley, показва по-подробна прогноза за бъдещето на оценените банки. Според нея банките, участващи в стрес тестванията, имат към 150 милиарда капитал повече, в сравнение с им е нужен. Благодарение на това Грасек чака Фед да разреши противоположното изкупуване на акции от банките да нарасне с 27%, а изплащането на дивиденти с 8%. С този ритъм съвкупните заплащания на банките биха достигнали 95% от годишната им облага при 84% за предходната година.

Едва 13 ще са напълно " пострадалите "

Тази година едвам 13 от най-големите финансови компании ще бъдат оценени от Фед и по двете посоки. Капиталовите особености на банките както количествено, по този начин и като качество на плануваните вложения. Капиталовложенията на други 21 банки с по-малък потенциал няма да са обект на инспекция от страна на Фед, което ще бъде доста облекчение за тях.

В отговор на рецензията, че централната банка не дава задоволително информация за критериите на тестванията, ръководителят на Фед Джанет Йелън изясни, че в случай че управлението направи по-голямата част от критериите на стрес тестванията публично налични, банките могат изкуствено да манипулират резултатите от тях, без да дават нужната финансова сигурност.

От екипът на Тръмп още не е изказано мнение във връзка с стрес тестванията, само че анализаторите чакат, че резултатите от тях могат доста да изопнат така и така нажежените връзки сред Федералния запас и американската администрацията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР