Сред 10-те процента най-богати хора на света за пръв път

...
Сред 10-те процента най-богати хора на света за пръв път
Коментари Харесай

Китай за пръв път изпревари САЩ по брой на богаташите

Сред 10-те % най-богати хора на света за пръв път има повече китайци, в сравнение с американци, написа в. „ Гардиън “, като цитира изследване на Креди суис. Сред 10-те % най-богати хора китайците към този момент са 100 милиона, а американците 99 милиона.

Докладът на капиталовата банка споделя, че бързата промяна на Китай го е трансформирала в същинска пазарна стопанска система, което е довело до рекордния брой богати хора. „ Въпреки комерсиалната война, избухнала през 2019, и двете страни се оправят доста добре в генерирането на благосъстоянието на света. Съединените щати способстват с 3,8 трлн. $ за него, а Китай с 1,9 трлн. $ “, споделя Нанет Нехлер-Федербе от швейцарската банка.

За влизане в 10-те % на най-богатите хора на света са нужни персонални спестявания от 109 430 $. И до момента в който Китай изпреварва Съединени американски щати в броя на хората, които имат толкоз пари, американците са доста напред във връзка с броя на свръхбогатите. Около 40% от всички милионери на света са американци. Броят на милионерите в Съединени американски щати се е нараснал с невероятните 675 000 души единствено през 2018 година Общият брой на милионерите в Съединени американски щати е 18,6 млн. души, което значи, че един от всеки 14 американци е милионер.

В Китай тези индикатори са доста по-ниски. Броят на милионерите в страната е бил 4,4 млн. души през 2018 година, като в Китай живеят 1,1 милиарда пълнолетни. На трето място в тази ранглиста е Япония, където има 3 млн. милионери. Четвърти са британците, където има 2,46 млн. милионери. Интересното е, че неуредиците към Брекзит са понижили числеността на свръхбогатите, като броят им във Англия е понижен с 27 000 души.

В световен мащаб броят на милионерите в света е повишен до 46,8 млн. души. Те имат активи за общо 158,3 трлн. $ или 44% от цялото благосъстояние на света. Докладът на швейцарската банка сочи, че най-малко 55 920 души имат 100 млн. $ или повече. Поне 4830 са хората, които разполагат с 500 милиона или повече.

Нетните активи, които се пресмятат, с цел да се направи класацията, съставляват общ брой от всички реализируеми спестявания, от който се вади размера на задълженията, като притежаваните парцели не се калкулират.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР