Сребърният европейски медалист в категория до 82 килограма в борбата

...
Сребърният европейски медалист в категория до 82 килограма в борбата
Коментари Харесай

Даниел Александров пред Sportal.bg: Решението да отложат Олимпиадата е правилно

Сребърният европейски медалист в категория до 82 кг в битката типичен жанр Даниел Александров разяснява пред Sportal.bg решението за отсрочване на Олимпийските игри в Токио с една година поради пандемията с ковид. Александров щеше да преследва олимпийска квота в категория до 77 кг на квалификационния шампионат в Будапеща, само че той беше отсрочен, както и идващият в София.

“За мен решението да отсрочат Олимпиадата с една година е вярно, с цел да може да се почисти ковид. Представяте ли си какво ще стане, в случай че единствено един състезател в олимпийското село е болен? Трябва по-късно цялото село да е под карантина. А и не можем да се готвим обикновено у дома – упражнявам, пробвам се да подкрепям форма, само че не е същото – няма с кого да се бориш. В момента съм като фитнес фен, а не като професионален спортист”, сподели Александров пред Sportal.b g.

 Едмонд Назарян и Даниел Александров се завърнаха в България @@@

Той приказва и за лагера в Будапеща, който беше преустановен прибързано и състезателите се прибраха по домовете си: “Готвехме се обикновено, бяхме 15 тима, извикаха ни и ни оповестиха, че надпреварата се отсрочва и да търсим допустимо най-бързия метод да се приберем в страната си.”

Александров е благополучен, че сега е със брачната половинка си Джанан и 3-месечната си дъщеричка Адел: “От една страна се веселя, че отложиха Олимпийските игри с една година, тъй като ще мога да се възстановя от травмата и да се приготвя както би трябвало за следващата година. А също така мога да съм със фамилията си – в този момент няма да пропусна моментите, които се случват един път в живота.”

 Едмонд Назарян и Даниел Александров се завърнаха в България @@@

Дали обаче съумява да поддържа килограми с тренировки у дома? “С килограмите съм почти добре – към 83-84 съм сега. Не мога обаче да се потя толкоз доста, колкото в залата, само че отново е нещо”, добави той.

Александров показа също по този начин, че постоянно се чува с треньорите по телефона, които ревизират кой по какъв начин тренира в изключителното състояние.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР