Сразпит на над 20 свидетели и вещи лица ще протече

...
Сразпит на над 20 свидетели и вещи лица ще протече
Коментари Харесай

След опит за спиране на делото: Започна процесът срещу Анка Михайлова, обвинена в убийството на дъщеря си

Сразпит на над 20 очевидци и движимости лица ще протече процесът против Анка Михайлова, известна още като " Мама Айше ".

След двучасово съвещание и опит за прекъсване на правосъдния развой, Окръжен съд - Пловдив въпреки всичко ще прегледа делото на Анка Михайлова, която е упрекната, че съзнателно е умъртвила осиновената си щерка Севда в изискване на домашно принуждение.

Случаят стана прочут през предходната година, когато детето е било откарано в болница с черепно-мозъчна контузия, изпаднало в кома и по-късно е умряло.

Анка е осиновила детето, отглеждала го е и се е грижела за него. С времето дамата почнала да демонстрира експанзия към дъщеричката си. Причината била, че тя трансформира открития метод на живот на Михайлова и това е основало дискомфорт у нея.

На 23 септември 2022 година Анка се ядосала от придвижванията на детето от стая в стая и почнала неведнъж да го хапе по тялото и да го дере с нокти, блъснала го и с пестник в лицето. По-късно вечерта майката още веднъж показала експанзия към щерка си, като я блъснала с ръка в задната част на главата.

На съвещанието през днешния ден участваха двама от бранителите на Михайлова - юрист Будаков и юрист Харалампиев, които показаха желанието си делото да бъде върнато за доразследване и да бъдат поправени неточностите в обвинителния акт. 

Будаков изрази терзанията си, че в огромна част от следствените дейности не е взел участие като бранител на обвинената, което визира нейните ползи. 

Той добави още, че приема за повърхностна и неточна направената психиатрична експертиза на Михайлова и пожела повторна, такава с нов лекарски състав.

" Преки директни удари в лицето с пестник на падналото в безпомощно положение дете е повода за мозъчната контузия. Не съм виждал, такова умозаключение за 60-годишната ми кариера. Женската ръка не е нож, не е секира, с цел да остави следи в меката част на лицето ", добави той.

Няколко пъти юрист Будаков изрази желанието си делото да бъде прегледано при закрити порти без наличието на публицисти, които били определили дамата като канибал.  

" Шумотевицата по този случай стана и повода за цялото дело ".

Съдът търпеливо изслуша бранителите и се отдръпна на съвещание. Съдия Семкова счете, че няма причина делото да бъде прекъснато и изрази мнение, че желанията на двамата юристи са неоснователни на този стадий в процеса. 

Тя добави още, че няма учредения делото да премине без наличието на публицисти и насрочи идващото съвещание за 10 януари от 9:30 и 13:30, когато ще се разпитват очевидци. 

Потвърдени бяха паричната гаранция в размер на 3000 лв. и възбраната на Михайлова за овакантяване на страната
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР