Сравнително спокойно е зимната обстановка в област Добрич, като все

...
Сравнително спокойно е зимната обстановка в област Добрич, като все
Коментари Харесай

Линейка с болен за хемодиализа и 10 автомобила заседнаха в пряспа

Сравнително умерено е зимната конюнктура в област Добрич, като към момента вятърът продължава да е със скорост от 5 м/сек., а на моменти поривите му доближават и до 12 м/сек., което е и причина за снегонавявания по пътните артерии, осведоми оперативния дежурен в Областна администрация Добрич. 
Към 12.30 ч. от ОД на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че по пътя Добрич - Албена, към с. Славеево има навята 2 м пряспа и има закъсали кола за спешна помощ с болен за хемодиализа и 10 автомобила. По пътя за Ген. Тошево има закъсал рейс, който е препречил платното и придвижването е спряно. От електроразпределителното сдружение осведомят, че заради мощния вятър има голям брой спирания на заключения високо напрежение и това е причина за нарушено електроснабдяване в региона. Все още помпените станции на ВиК са без електрозахранване, като екипи на "Енерго-про " работят по премахване на повредите.
От Областно пътно ръководство оповестиха, че пътните артерии от републиканска пътна мрежа са проходими при зимни условия, като към 12.30 ч. към момента за придвижване затворени остават Добрич - Варна и Добрич - Генерал Тошево - Кардам. В цялата област по републиканската пътна мрежа работят 32 машини по всички посоки.

За разнообразни сектори по общини със затруднено придвижване осведомят общините. В община Добричка пътищата са проходими при зимни условия. Затруднено е придвижването по пътищата: Плачи дол - Бранище; Стожер - Соколник; Смолница - Полк. Иваново; Ловчанци - Миладиновци; Лясково - Крагулево; Паскалево - Божурово; Царевец - Г. Колево; Житница - Тянево; Житница - Пчелник; Ведрина - Ново Ботево; Карапелит - Бенковски - Владимирово; Бенковски - Жегларци - фелдф. Дянково - Алцек. Без вода са селата Врачанци и Плачи дол. В цялата община има нарушено електроснабдяване. В община Балчик няма ток и вода в с. Сенокос. В Община Каварна пътищата са проходими при зимни условия. Без електрозахранване са селата: Селце, Божурец, Топола, Септемврийци, Св. Никола, Могилище, Видно и Било. В община Генерал Тошево пътищата са мъчно проходими при зимни условия. Затворен е пътят от републиканската пътна мрежа - Ген. Тошево - Добрич от ОПУ Добрич.

В Община Крушари не са почистени пътищата от общинската пътна мрежа. Без електрозахранване са селата: Коритен, Габер, Абрит, Полк. Дяково, Добрин, Александрия и Телериг. От община Шабла осведомят, че без вода е единствено село Тюленово. Без ток са селата Тюленово, Ваклино, Граничар, Пролез. Температурата е 0.5 градуса по Целзий. Има снегонавявания.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР