Сравнително спокойният зимен период за Левски приключи с изключително тежък

...
Сравнително спокойният зимен период за Левски приключи с изключително тежък
Коментари Харесай

След Уелтън и потоп

Сравнително спокойният зимен интервал за Левски завърши с извънредно тежък удар по клуба. На прага на пролетния полусезон, столичният гранд се раздели с най-голямата си звезда - бразилецът Уелтън. За две години в клуба, " Чимбиня " се трансформира в може би топ легионерът, обличал " синята " фланелка. Футболен актьор, който с дейностите си на терена се трансформира в душата на Левски. Финтовете, головете и асистенциите му пък спомогнаха за някои от паметните мигове в най-новата история на столичани.

Неговото трансфериране в Гамба (Осака) оставя сериозна пробойна в отбора на Николай Костов, който ще се бори да реализира място в Топ 6 с много нищожен кадрови капацитет.
 Ето какъв брой пари ще получи Левски за Уелтън
Ето какъв брой пари ще получи Левски за Уелтън

Уелтън се подреди на второ място след Георги Иванов при изходящите покупко-продажби от " Герена "

Раздялата с Уелтън може да се огледа от няколко аспекта. Започваме с позитивния подобен. В касата на " сините " ще влезнат рекордни приходи. Статистиката сочи, че Уелтън Фелипе Парагуа ще бъде вторият най-скъп произлязъл трансфер в историята на Левски след Георги Иванов - Гонзо. И това е хубаво! Пари ще има, към 6 милиона лв., въпросът е по какъв начин ще бъдат изразходени те. Топката е в полето на Наско Сираков и управлението на клуба, което би трябвало да работи със размах и погаси една голяма част от отговорностите към Национална агенция за приходите. Нека не забравяме, че положителни суми се получиха и за разделите с Роналдо, Дарлан и ненапълно Петрис.

Всичко това може да обезпечи огромно успокоение за клуба и да постави едни положителни условия за неговото развиване за бъдеще. Може обаче да се случи и противоположното, при недалновидна политика, нещата да отидат към разпад, сходен на този от ерата " Батков " след пробива в Европа.
 Oт Левски с обич: Уелтън, благодарим ти за страстта!
Oт Левски с обич: Уелтън, благодарим ти за страстта!

" Сините " със специфичен клип за бразилеца

Освен почитателите, най-тъжен сигурно ще бъде и Николай Костов. Специалистът сляпо се уповаваше на Уелтън и въртеше цялата игра на тима към бразилеца. Сега футболната му експертиза би трябвало да измисли по какъв начин Левски да бъде задоволително конкурентоспособен даже и с такава голяма липса в нападателен проект. Поне към този момент ще има безконечното опрощение, когато играта на тима не върви. Пак е нещо...

Но тъгата за едни е наслада за други. Настъпи огромният момент за Марин Петков. Дори след над 100 публични мача, нападателят е считан за младеж блед, който последователно се интегрира към играта на мъжкия отбор. Време е да се постави завършек на сходни врели-некипели. №88 дълго мечтаеше за тази роля и в този момент я получава - да бъде водач на Левски. В последната контрола против ФК Рига загатна, че може да бъде тази така значима фигура. Изглежда подготвен, както спортно-технически, по този начин и душевен. Въпрос е единствено да придобие нужното неизменност, с цел да се трансформира в играча, на който може да се разчита. Първият му огромен тест ще бъде против Пирин в Благоевград.

Докато Фабио Лима се аклиматизира, доста ще се чака и от Джавад Ел Джемили. След напускането на Уелтън, мароканецът се трансформира в най-техничния и взривоопасен футболист на клуба. Личи си, че когато е изцяло здрав, в обособени моменти може и да прави разликата.

Сериозно отслабен и подложен на кръстопът, Левски чака подновяването на шампионата. Втора половина на шампионата, която по този начин или другояче не се очакваше с доста оптимизъм. Предстои да се разбере дали през нея ще се гради, или всичко ще се унищожи изоснови.

Трудно обаче почитателите на " Герена " ще не помнят своя футболен актьор...
 Изненада: Уелтън се включи в днешната подготовка на Левски
Изненада: Уелтън се включи в днешната подготовка на Левски

В заниманието през днешния ден присъединяване не взе Асен Чандъров
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР