Сравнително спокойна е оперативната обстановка на територията на страната към

...
Сравнително спокойна е оперативната обстановка на територията на страната към
Коментари Харесай

Каква е обстановката в страната след обилните валежи?

Сравнително спокойна е оперативната конюнктура на територията на страната към 19.00 ч., осведомиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
 
На телефон 112 са постъпили 14 известия, най-вече за паднали дървета и клони. Най-много сигнали са постъпили на територията на област Плевен - за наводнени пътни сектори и три здания. Съобщения има и от градовете Кюстендил, Дупница, Петрич, Сандански и София.
 

Министерството на вътрешните работи е подхванало редица превантивни действия, свързани с динамична метереологична прогноза. От Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са били изпратени предизвестия и инструкции за предприемане на ограничения до регионалните шефове и кметовете на общини.
 
Подобни инструкции са разпратени до всички структури на вътрешното министерство, като е основана нужната организация за повишение на готовността на всички структури на ГДПБЗН за оказване на подпомагане на локалната власт, при нужда.
 БГНЕС-->
Дадени са нужните инструкции за наблюдаване на сериозните точки от пътната и водна инфраструктура и за обезпечаване на непрекъсната информация за тяхното положение, допълват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР