Сравнително наскоро, под-марката Huawei бе представен смартфона Honor View 20

...
Сравнително наскоро, под-марката Huawei бе представен смартфона Honor View 20
Коментари Харесай

Ревю на Honor View 20 - смартфон с много съвременни технологии

Сравнително неотдавна, под-марката Huawei бе показан смарт телефона Honor View 20 в Китай, а в края на януари се организира формалната му презентация за европейския пазар. Появата на този смарт телефон в действителност се смята за повратна точка за компанията. С какво се отличава той от предшественика си, какви са софтуерните му нововъведения и заслужава ли си цената ще разберем в актуалното ни ревю.



Технически характерности:
Дисплей – 6.4-инчов LCD 19.25: 9 (Full HD +);Задна камера – 48-мегапикселова Sony IMX586, f/1.8 обектив, 3D TOF датчик с ъгъл от 78 градуса;Предна камера – 25-мегапикселова;Процесор – Huawei Kirin 980;Оперативна памет – 6/8 GB;Постоянна памет – 128/256 GB;Батерия – 4000 мАч, 4.5V / 5A Super Charging;Операционна система и програмен продукт – Потребителски програмен продукт Honor Magic, Android 9 Pie;Цвят – Червено, синьо, черно;Водоустойчивост – няма. Дизайн и структура
Корпусът на Honor View 20 е изработен от премиум материали – тук няма пластмаса. Смартфонът се отличава със своята неповторима V-образна украса на задния панел – той даже има особено име „ Light For Honor “. Ефектът е основан посредством многослоен материал и се вижда единствено когато светлината се пречупва.



Към момента са известни три разновидността на View 20 – призрачно синьо, призрачно алено и полунощно черно. При синия и аления вид на новия View, светлината се отразява най-ефективно от повърхността на панела, блестейки с съвсем всички вероятни цветове. Създава се чувство, че устройството просто е извадено от водата и към момента тя се стича по повърхността му.



Рамката на телефона е направена от матиран метал, заради което View 20 от Honor няма да се изхлузва от ръцете Ви, макар, че задният панел е стъклен. В комплекта на устройството участва и предпазен силиконов калъф, който въпреки и да скапва дизайна, бихме предложили да го употребявате – към момента е много елементарно да се счупи стъкления смарт телефон.



Почти целият челен панел на Honor View 20 се заема от 6,4-инчовия екран със съответствие на страните 19,25:9 с Full HD + резолюция. Екранът е еднопосочно ексцентричен и това се дължи на съотношението му. За предната камера в горния ляв ъгъл на екрана във View 20 е изработен специфичен отвор. Тук няма „ брадичка “, а бутоните са екранни.



На задния панел в левия ъгъл се намира главната камера, а светодиодната мълния е поместена в обособен модул в същия ъгъл. По-долу е позициониран скенерът за пръстови отпечатъци и логото на Honor. В долния завършек на корпуса са изведени USB Type-C портът, основният микрофон и високоговорителя. Отгоре към момента мястото си пази 3.5 мм аудио-жак, както и слотът за две nano-SIM карти (или по една SIM-карта и карта памет) и спомагателния микрофон.


Дисплей
В Honor View 20 има IPS екран с диагонал 6.4 инча, съответствие на страните 19.25: 9 и резолюция от 2310 × 1080 пиксела. Въпреки потреблението на IPS-матрица, екранът изобразява доста ярки и богати цветове. Ъглите на видимост са съвсем оптималните, а картината без изкривявания. Контрастът тук също е непосредствен до идеалния за сходните панели.



Минималната бляскавост на екрана във View 20 Ви разрешава да работите комфортно със смарт телефона на мрачно, а оптималната – да възпроизвежда картината ясно и четливо даже при ярка слънчева светлина. Единственото нещо, което би трябвало да се поправя в настройките е цветовата температура, защото по дифолт тя е прекомерно висока.

В Honor е налице напълно нов детайл от дизайна – това е дребният отвор в горния ляв ъгъл, откъдето в действителност “гледа ” предната камера. Тук, както споменахме и нагоре, прорезът към този момент липсва. Ако планирате да употребявате Устройството в хоризонтално състояние, окото на камерата ще бъде прикрито.



И най-после, дочакахме деня, в който съвсем целият челен панел на актуалния смарт телефон е ангажиран от екрана. Отворът е толкоз дребен, че даже не притегля вниманието. Това отличава View 20 на Honor измежду сходните на него смарт телефони, които са малко. Струва ми се, че все още това е най-успешното решение за поместване на предната камера.
Камери
За предната камера към този момент споменахме в предходния параграф. Само ще отбележим, че с това разположение на обектива на селфи-камерата бързо се привиква. Имаме поради не това, че тя се намира в екрана, а че е мощно изместена в левия ъгъл. Нужно е също малко да си поиграете с кадририрането. Между другото, самият обектив е 25-мегапикселов и поддържа изкуствен интелект (AI) за възстановяване качеството на изображението, както и за приемане на ефектно боке, както и HDR режим.

Основната 48-мегапикселова камера на Honor View 20 е двойна – обективът е Sony IMX586, с диафрагма f/1.8 и особено създаден 3D Time-of-Flight (3D ToF) датчик за основаване на обемни фотоси. Системата може да мери тъкмо дистанцията до обекта, да създава триизмерно моделиране и допълнена действителност. За оптимално качество е планувана хибридна електронна стабилизация на изображението и автофокус.



Нивото на детайлизация на изображенията на View 20 е необикновено. Дори и при слаба светлина, камерата излиза на доста високо равнище при съвсем всички фотоси, като сплотява четири пиксела в един. Всъщност, тази камера има капацитет, еднакъв на Pixel 3 и Mate 20 Pro. Това е в действителност една от най-хубавите смартфонни камери.
Производителност
Огромният ресурс от мощ в Honor View 20 се дължи на топ-процесора Kirin 980, графиката Mali-G76 MP10 и 8 GB RAM. Потребителят има избор от 128 или 256 GB вътрешна памет.

Всъщност, характерностите са сходни на Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro, като се изключи че тук има всевъзможни функционалности на изкуствения разсъдък, с помощта на невронния процесор (Dual NPU). Функцията за триизмерно моделиране този път се поддържа от работата на този процесор. Вече можете да сканирате обект и да го въплатите в допълнена действителност (ДР).



Освен това, View 20 е получил и нови технологии: течно изстудяване, Wi-Fi модул с три антени и двучестотен GPS. Досега, течното изстудяване беше употребявано единствено в топ-флагманите и геймърските смарт телефони, като Pocophone F1 или Galaxy Note 9. Тук в действителност действа умна система, прогнозираща къде ще се появи най-голямо нагряване и точно там задейства оптималният развой на изстудяване.

Що се отнася до продуктивността, AnTuTu пробата за този смарт телефон регистрира приблизително 315 000 точки. Теоретично, мощността в телефона е задоволителна за всевъзможни задания, даже и за най-взискателните игри и приложения, които ще бъдат пуснати през идващите години. За оптималната продуктивност в игрите е налична поддръжка на технологията GPU Turbo 2.0 – при нейното включване, графичният ускорител се клоква до избрана граница и става по-мощен. Не бива да се тревожите за прегряване, тъй като за това се грижи умната охладителна система.
Операционна система и програмен продукт
Операционната система на Honor View 20 е Android 9.0 с фирмената обвивка Magic UI 2.0, която е основана с ориентировка към младежите. Въпреки това, не забелязахме разликата сред нея и EMUI 9. Може би в бъдеще ще има промени и интерфейсът ще бъде по-диференциран. Налице във View 20 е и поддръжката на гласовия помощник YOYO – лична разработка на Huawei.

Докато обвивката прилича на Apple iOS, към момента нападателно затваря фоновите приложения и има доста функционалности, различаващи се доста от чистата версия на Android във връзка с дизайна.

Като цяло, това не е най-приятната Android-обвивка, само че тя е бърза и много надеждна. Някои от минусите на EMUI са си останали и тук. Например не всички харесват навигацията с жестовете, произвеждане на Huawei, които участват същото и тук.



Ако се страхувате, че отвора в екрана ще скапва работата на някои приложения, при нашите проби това не се случи. Тук се демонстрира общоприетия статус панел на положението. Следват няколко други разлики от интерфейса на Mate 20 Pro:
Анимацията при превключване сред дилемите. Навигацията с три бутона наподобява доста по-красива;Мащабирането на потребителския интерфейс е по-постоянно;В настоящата версия на фърмуера има неточност, вследствие на която екранните бутони не се намират в центъра, когато се обърне в пейзажна ориентировка по посока на часовниковата стрелка. Ако завъртите устройството назад на часовниковата стрелка или го рестартирате, казусът изчезва. Комуникация и съгласуваност
Смартфонът е получил най-високият клас хардуер, който да работи при оптимални скорости. Има поддръжка на LTE, само че скоростта е лимитирана единствено от мрежовите благоприятни условия на вашия оператор. За да получите оптималната скорост, можете по едно и също време да изтегляте данни от LTE-мрежата и по Wi-Fi.

Телефонът Honor View 20 също поддържа Bluetooth 5.0. Има USB Type-C, инфрачервен порт, NFC модул за безконтактни заплащания, aptX HD кодека, GLONASS, QZSS, A-GPS, GALILEO и BDS навигационни системи.



Wi-Fi модулът във View 20 е получил спомагателна трета антена, която е проектирана за поддръжка на най-хубавия сигнал, когато устройството е в хоризонтално състояние. Тоест, в обстановка, в която играем или гледаме поточно видео. Третата антена се свързва автоматизирано, когато системата открие спад в равнището на сигнала.

Аналогична е обстановката и при двучестотния GPS. Изкуственият разсъдък избира да се свърже с тези спътници, които Ви разрешават оптимално тъкмо установяване на вашето местоположение.
Автономност и сигурност
Honor View 20 е получил 4000 mAh батерия с поддръжка на бързо зареждане. За към 1,5 часа можете да заредите батерията от 0 до 100%. Тук зарядът може да Ви е задоволителен и за 2 дни работа, защото при приблизително натоварване, батерията се разреди за 1,5 дни. При деен екран, апаратът може да работи до към 7 часа, което би трябвало да е задоволително за един цялостен ден при всевъзможен товар.

Накратко, във View 20 ще отбележим и съществуването на скенера за пръстови отпечатъци, който се намира на задния панел. Той е бърз и прецизен в разпознаването, само че ни се искаше той да бъде вграден в екрана, което би било ужасно допълнение.


Обобщение
Смартфонът Honor View 20 се оказа изненадващо праволинеен. Той има хубав атрактивен дизайн, наподобява доста безценен и в реалност в действителност е премиален.

Телефонът има голям капацитет и той може да бъде оголен в разнообразни области: камера с невероятни фотоси и поддръжка на всевъзможни варианти, дължащи се на работата на изкуствен интелект и огромната продуктивност, която е задоволителна даже и за най-сложните задания. Софтуерът е създаден за да подсигурява, че всяка актуализация ще прибавя нещо ново и потребно.

View 20 – това е смарт телефон, на който можете да се възхищавате. Уникалността му се вижда освен в отвора на екрана, само че и в комплекса от неповторими технологии, които тук вярно са осъществени. Това устройство в самия старт коства към $ 435 за 128 GB версия и $ 510 за 256 GB.

Положителни черти:
Отличен и безрамков екран;Страхотна 48-мегапикселова камера;Ярък и хубав дизайн;Мощен и ефикасен процесор;Много новаторски функции;Наличие на 3,5 мм жак за слушалки.
Отрицателни черти:
Интерфейсът Magic UI съставлява EMUI с друго име и цветове;Без отбрана от навлизане на вода;Слаб вибрационен мотор.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР