Сравнението на нашите отговори на скорошни конфликти не трябва да

...
Сравнението на нашите отговори на скорошни конфликти не трябва да
Коментари Харесай

Евроизгледи. Колко пъти можем да кажем `никога отново` отново?

Сравнението на нашите отговори на скорошни спорове не би трябвало да допуска, че има подчиненост на жертвите. Точно противоположното, историята на Европейски Съюз е показвала неведнъж, че отбраната на правата на индивида е от изгода за всички ни — те не са игра с нулева сума, написа Холгер Льовендорф.

Хората на Судан несъмнено се чудят какво още би трябвало да се случи, преди Европа още веднъж да обърне внимание на тежкото им състояние.

По-рано този месец паравоенни Сили за бърза поддръжка (RSF) и свързани арабски милиции нападнаха град Ардамата в Западен Дарфур.

Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците заяви, че повече от 800 души са били убити, до момента в който 8000 други — вероятно по-малък брой — са избягали в прилежащ Чад в продължение на три дни.

След завладяването на локалната военна база, RSF и техните съдружници се насочиха към членове на неарабската масалитска общественост в домовете им — стреляйки по мъже и момчета, полово насилвайки дами и девойки и подпалвайки приюти, жилища за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР