Сравнението на ЕС със СССР е неразумно и обидно. Това

...
Сравнението на ЕС със СССР е неразумно и обидно. Това
Коментари Харесай

Доналд Туск: Сравнението на ЕС със СССР е неразумно и обидно

Сравнението на Европейски Съюз със Съюз на съветските социалистически републики е безразсъдно и обидно. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск в отговор на коментара на английския външен министър Джереми Хънт.

С неприемливи забележки единствено си губим времето. Съветският дух е още жив, както сподели нападението в Солсбъри. Най-малко този дух може да се открие в Брюксел, разяснява Туск.

С проявата на почитание чакаме същото и от другата страна. В Съюз на съветските социалистически републики имаше затвори, лагери, стени и граници, принуждение над жителите и съседите. Европейски Съюз е за независимост, човешки права, прогрес и мир, живот без боязън, за народна власт и плурализъм, без вътрешни граници и стени, уточни Доналд Туск.

До съвещанието на Европейския съвет по-късно този месец е нужен забележим прогрес в договарянията по напускането на Англия. Конгресът на английската Консервативна партия завърши, да се залавяме отново за работа, прикани той.

Няма да се откажем да търсим работещо решение за Ирландия, съобщи Туск след среща през днешния ден с ирландския министър председател Лио Варадкар. Винаги пробвам почтено да показва позицията на Европейски Съюз. Да се споделя истината, въпреки мъчно и неприятно, е най-хубавият метод да се покаже почитание към сътрудниците. Искаме използвани оферти по какъв начин да ограничим вредите, породени от напускането на Англия. Нека помним, че всеки участник в този развой има достолепие и опълчването на това поле не би довело до нищо положително, добави Туск.

Съжаляваме доста, че Англия реши да напусне, надяваме се на допустимо най-хубави взаимоотношения в бъдеще. Никой не може да чака, че поради това Европейски Съюз ще се откаже от главните си полезности и ползи. Европейски Съюз желае да резервира допустимо най-тесни връзки с Лондон. Ясно е, че и двете страни ще пострадат, означи той. По неговите думи предложенията на Европейски Съюз през цялото време са били великодушни и не са изменени, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР