Срамежливите хора често са изложени на риск да бъдат тормозени

...
Срамежливите хора често са изложени на риск да бъдат тормозени
Коментари Харесай

24 високоплатени професии, подходящи за срамежливи хора

Срамежливите хора постоянно са изложени на риск да бъдат унизени или подценявани в работната среда, без значение какъв брой са надарени и способени.

Но това не значи, че по-мълчаливите и сдържани чиновници би трябвало да бъдат превръщани в аудсайдери на работното място. Всъщност някои специалности са идеални за по-стеснителните от нас. Те не са свързани с работа с други хора и не изискват развити обществени умения.

Някои от тези работни позиции са със междинна годишна заплата от над 75 000 $.

Ето 24-те високоплатени специалности, които не изискват ежедневни обществени контакти:

Молекулярни и клетъчни биолози

Средна годишна заплата: 75 150 $

Молекулярните и клетъчните биолози изследват природата и потреблението на областите на повърхността на Земята, откривайки връзки и тълкувайки взаимоотношенията на физичните и културни явления.

Администратори на мрежи и компютърни системи

Средна годишна заплата: 77 810 $

Администраторите на мрежи и компютърни системи конфигурират, конфигурират и поддържат локалната мрежа на организацията, широкообхватната мрежа и интернет системи или част от от мрежова система.

Биохимици и биофизици

Средна годишна заплата: 82 150 $

Биохимиците и биофизиците химичния състав или физичните правила на живите кафези и организми, тяхната електрическа и механична сила и обвързваните с тях феномени.

Инженери на горивни кафези

Средна годишна заплата: 83 590 $

Инженерите на горивни кафези проектират, правят оценка, модифицират или конструират съставни елементи или системи от горивни кафези с транспортнo, стационарнo или преносимo приложениe.

Уеб админи

Средна годишна заплата: 85 240 $

Уеб админите ръководят проектирането, внедряването, създаването и поддръжката на уеб средата. Те правят проби и обезпечаване на качеството на уеб уеб сайтове и уеб приложения.

Биомедицински инженери

Средна годишна заплата: 86 220 $

Биомедицинските инженери ползват познания по инженерство, биология и биомеханични правила за проектирането, създаването и оценката на биологични и здравни системи и артикули, като изкуствени органи и протези.

Архитекти на бази данни

Средна годишна заплата: 86 510 $

Архитектите на бази данни сформират тактики за корпоративни системи от бази данни и дефинират стандартите за интервенции, програмиране и сигурност.

Геолози, като се изключи хидролози и географи

Средна годишна заплата: 89 700 $

Геолозите учат състава, структурата и други физически аспекти на Земята. Те могат да употребяват геоложки, физически и математически знания в изследването на петрол, газ, минерали или подземни води; или при депониране и неутрализиране на боклуци, рекултивация на земята или други екологични проблеми.

Изследователи на материали

Средна годишна заплата: 91 000 $

Изследователите на материали учат структурата и химичните свойства на разнообразни естествени и синтетични или композитни материали, в това число метали, сплави, каучук, керамика, полупроводници, полимери и стъкло.

Инженери по материалите

Средна годишна заплата: 91 310 $

Инженерите по материалите правят оценка материалите и създават машини и процеси за произвеждане на материали за приложимост в артикули, които би трябвало да дават отговор на спефицичен дизайн и спецификации за продуктивност. Те създават и нови приложения на към този момент известни материали.

Морски архитекти

Средна годишна заплата: 93 350 $

Морските архитекти проектират и управляват построяването и ремонта на морски плавателни съдове и плаващи уреди като кораби, шлепове, влекачи, драги, подводници, торпеда, плувки и шамандури.

Морски инженери

Средна годишна заплата: 93 350 $

Морските инженери проектират, създават и поемат отговорност за инсталирането на корабни машини и обвързваното с тях съоръжение, в това число задвижващи машини и захранващи системи.

Инженери по мехатроника

Средна заплата: 95 900 $

Мехатроника изследва, проектира, създава или тества автоматизация, интелигентни системи, интелигентни устройства или надзор на промишлените системи.

Инженери по наносистеми

Средна заплата: 95 900 $

Инженерите по наносистеми проектират, създават или управляват производството на материали, устройства или системи с неповторим молекулен или макромолекулен състав, прилагайки правилата на наномащабната физика и електрическото, химическото или биологичното инженерство.

Актюери

Средна годишна заплата: 97 070 $

Актюерите проучват статистически данни като смъртност, акцидент, болест, неработоспособност и пенсионни ставки и основават таблици с вероятности за прогнозиране на риска и отговорностите за погашение на бъдещи застрахователни награди.

Инженери на микросистеми

Средна годишна заплата: 97 300 $

Инженерите на микросистеми изследват, проектират, създават или тестват микроелектромеханични системи.

Инженери по фотоника

Средна годишна заплата: 97 300 $

Инженерите по фотоника проектират технологии, профилирани в светлинната информация или светлинна сила, като лазерна или оптична технология.

Разработчици на софтуерни приложения

Средна годишна заплата: 98 260 $

Разработчиците на програмен продукт създават, основават и модифицират програмен продукт за общи компютърни приложения или профилирани стратегии за комунални услуги.

Икономисти

Средна годишна заплата: 99 180 $

Икономистите организират проучвания, приготвят отчети или формулират проекти за справяне с икономическите проблеми, свързани с производството и разпространяването на артикули и услуги или паричната и фискалната политика.

Астрономи

Средна годишна заплата: 104 100 $

Астрономите следят, изследват и коментират астрономически феномени, с цел да усилят главните знания или да употребяват тази информация за решение на на практика проблеми.

Математици

Средна годишна заплата: 111 110 $

Математиците организират проучвания в региона на фундаменталната математика или в използването на математически техники в науката, ръководството и други области.

Физици

Средна годишна заплата: 111 580 $

Физиците организират проучвания на физически феномени, развиват теории въз основа на наблюдения и опити и създават способи за използване на физичните закони и теории.

Инженери по компютърен хардуер

Средна годишна заплата: 111 730 $

Инженерите по компютърен хардуер изследват, проектират, създават или тестват компютри или компютърно съоръжение за търговски, промишлени, военни или научни цели.

Специалисти по водните запаси

Средна годишна заплата: 119 850 $

Специалистите по водни запаси проектират или извършват стратегии и тактики, свързани с водните запаси, като въпроси, свързани с доставките, качеството и регулаторните условия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР