Срам ме е от нашите управляващи, поведението им и арогантността

...
Срам ме е от нашите управляващи, поведението им и арогантността
Коментари Харесай

Euronews: Българите се срамуват от управляващите си

”Срам ме е от нашите ръководещи, държанието им и арогантността им ”. Тези думи участват в публикация на интернационалната медия Euronews - един от задграничните уеб сайтове, който следи интензивно обстановката с митингите против властта у нас. За тях към този момент са писали медии от ранга на ”Financial Times ”, ”Reuters ”, ”New York Times ”, организация ”Франс прес ”.
Хиляди протестиращи заливат за следващ път улиците на България поради корупцията във властта. Исканията им са за оставката на премиера Бойко Борисов и партията му, както и тази на основния прокурор.
В сряда се организира 14-тия следващ ден на демонстрациите в столицата.
“Тук съм тъй като ме е позор. Срам ме е от нашите ръководещи, тяхното държание, арогантността им. Това би трябвало да се промени ”, декларира една от протестиращите.
По думите на един от уредниците на митингите Арман Бабикян една от главните цели е предизвикването на предварителни избори .
“След това можем да се концентрираме върху съществени оферти за п ”, споделят протестиращи изданието.
Протестите избухнаха при започване на юли, откакто тежко въоръжени чиновници по сигурността нахлуха в офисите на президента Румен Радев, неприкрит критик на ръководещите и корупцията във властта. Радев упрекна Борисов, че има връзки с олигархията.
“България би трябвало да стане страна, в която има господство на закона по западноевропейски модел. Говорим за това от 30 години, което е малко или доста целия ми живот ”, показва различен протестиращ пред изданието, представен от Фрогнюз.
Изданието цитира проучването на Transparency International, където България е подредена като най-бедната и корумпирана страна в Европейски Съюз.
Тази седмица Борисов оцеля при избор на съмнение в Народното събрание - петият откогато държавното управление пристигна на власт, припомня публикацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР