Срам ме е от нашите управляващи, поведението им и арогантността

...
Срам ме е от нашите управляващи, поведението им и арогантността
Коментари Харесай

Euronews: Българи отговарят на въпроса защо протестите продължават: Срам ме е от управляващите ни

”Срам ме е от нашите ръководещи, държанието им и арогантността им ”. Тези думи участват в публикация на британски език в интернационалната медия Euronews - един от задграничните уеб сайтове, който следи интензивно обстановката с митингите против властта у нас. За тях към този момент са писали медии от ранга на ”Financial Times ”, ”Reuters ”, ”New York Times ”, организация ”Франс прес ”.
Ето и цялата публикация:

Хиляди протестиращи заливат за следващ път улиците на България поради корупцията във властта. Исканията им са за оставката на премиера Бойко Борисов и партията му, както и тази на основния прокурор.

В сряда се организира 14-тия следващ ден на демонстрациите в столицата.

“Тук съм тъй като ме е позор. Срам ме е от нашите ръководещи, тяхното държание, арогантността им. Това би трябвало да се промен”, заявава една от протестиращите.

По думите на един от уредниците на митингите Арман Бабикян една от главните цели е предизвикването на предварителни избори.

“След това можем да се концентрираме върху съществени оферти за промени в Конституцията и освен това. Най-вече - желаеме оставката на премиера и основния прокурор”.

Протестите избухнаха при започване на юли, откакто тежко въоръжени чиновници по сигурността нахлуха в офисите на президента Румен Радев, неприкрит критик на ръководещите и корупцията във властта. Радев упрекна Борисов, че има връзки с олигархията.

“България би трябвало да стане страна, в която има господство на закона по западноевропейски модел. Говорим за това от 30 години, което е малко или доста целия ми живот”, заявава един от протестиращите.

Превод: Джесика Вълчева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР