Срам! 70 бона бонуси си раздадоха в Търговския регистър Разпоредила

Срам! 70 бона бонуси си раздадоха в Търговския регистър Разпоредила ...

Цецка Цачева разпореди проверка в Агенцията по вписванията.

Срам! 70 бона бонуси си раздадоха в Търговския регистър

„Разпоредила съм извършването на проверка, която да даде отговор на въпроса: Спазени ли са изискванията на наредбата и на вътрешните правила?”. Така правосъдният министър Цецка Цачева коментира раздадените на служителите в агенцията бонуси за третото тримесечие, съобщи NOVA.

Цачева и шефът на Агенцията по вписвания Габриела Козарева дадоха пресконференция по темата.

„Ако се установи в доклада на инспектората нарушения, ще бъда безкомпромисна”, закани се Цачева. Преди това тя обясни, че наредбатапозволява изплащането на бонуси, които са резултат от няколко неща.

„Преди всичко става въпрос за икономии в определения бюджет”, обясни Цачева. По думите й в масовия случай тези икономии се натрупват от болнични листове на служителите.

„Целта на тези средства е да стимулира съответните представители на администрацията за полагане на максимални усилия за изпълнение на служебните им задължения”, коментира министърът.

„Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията г-жа Козарева ме уверява, че разпоредбите и вътрешните правила са стриктно спазени”. Същевременно Цачева похвали Габриела Козарева за работата й в Агенцията по вписвания.

Източник: marica.bg