Сраженията се ожесточават на Херсонския фронт в южна Украйна, където

...
Сраженията се ожесточават на Херсонския фронт в южна Украйна, където
Коментари Харесай

Руските войски се изтеглят от района на Херсон

Сраженията се ожесточават на Херсонския фронт в южна Украйна, където всички признаци сочат за всеобщо евакуиране на съветските сили от другата страна на река Днепър. Руското знаме е свалено от административния щаб и назначените от Москва управляващи приканват жителите да изоставен региона.

 
Що се отнася до " евакуацията ", още един път предлагам на всички поданици на Херсон и тези, които към момента са останали на десния бряг, да се трансферират на другия бряг на реката. 
Кирил Стремоусов – заместник-ръководител на краткотрайната гражданско-военна администрация в Херсон

Версията на Русия е по-различна. Според съветското министерство на защитата, съветските сили са отблъснали офанзиви на съперника на разнообразни фронтове, причинявайки огромен брой жертви.

Международната организация за атомна сила не е разкрила никакви доказателства, че Украйна се готви да задейства " мръсна бомба ", за което беше упрекната от Русия. След като инспектира няколко украински обекта, нуклеарният контролен орган на Организация на обединените нации заключи, че няма признаци за " недекларирани нуклеарни действия ".

Твърденията на Москва накараха украинския външен министър Дмитро Кулеба за напише в Туитър: " Русия удостовери статута си на най-големия измамник в света ".

Междувременно воюващите страни си размениха пленници – по 107 бойци от всяка страна. Сред освободените украинци са 74 бранители на стоманодобивния цех Азовстал в град Мариупол.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР