Сраженията продължават на рутинно ниво в периода на православната Коледа.

...
Сраженията продължават на рутинно ниво в периода на православната Коледа.
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Няма коледно спиране на боевете в Украйна

Сраженията не престават на рутинно равнище в интервала на православната Коледа. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че едно от местата с най-ожесточени боеве остава към град Кремина в Луганска област.

През последните три седмици боевете към Кремина се концентрираха върху мощно залесения терен на запад от града, регистрират от английското разузнаване.

Тъй като иглолистната гора обезпечава известно прикритие от въздушно наблюдаване даже през зимата, и двете страни евентуално се пробват да поправят артилерийския огън.

Както е особено за интервенциите в гористи местности, сраженията значително са се трансформирали в боеве на пехотата, постоянно на къси дистанции.

Руските командири евентуално гледат на натиска към Кремина като на опасност за десния фланг на тяхната част от Бахмут, която те смятат за основна за вероятно нахлуване за окупиране на останалата част от Донецка област.

В четвъртък пресслужбата на Кремъл заяви, че съветският президент Владимир Путин е разпоредил да се вкара преустановяване на огъня по цялата линия на прикосновение в Украйна от 12:00 часа на 6 януари до 24:00 часа на 7 януари. Впоследствие министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу издаде съответната заповед.

Украинските управляващи обаче реагираха отрицателно на концепцията за преустановяване на огъня за Коледа.

Украинският президент Володимир Зеленски я назова " опит за прекъсване на украинската атака в Донбас ", а западните съдружници на Киев обявиха, че преглеждат предлагането за помирение от Путин като опит за приемане на " глътка въздух " на фона на буксуващата война на Путин, написа обстоятелства.бг.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР