Сраженията между Хамас“ и Израел продължават. След изненадващите атаки на

...
Сраженията между Хамас“ и Израел продължават. След изненадващите атаки на
Коментари Харесай

Евакуират българи от Израел с правителствения Еърбъс

Сраженията сред „ Хамас “ и Израел не престават. След изненадващите офанзиви на групировката в събота, израелската войска прикани жителите на няколко региона на линията Газа да изоставен домовете си и да се укриятзаради ответните удари против Хамас.

Премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че Израел ще прекъсне електрозахранването и други доставки в блокираната зона.

Израел към този момент отговори с вълна от въздушни удари против Газа, при които с починали 230 души, оповестява английската " Би Би Си ", базирайки се на израелските управляващи.

Броят на починалите в Израел доближи 250 души, ранени са хиляди, смята се, че десетки израелци, в това число дами и деца, са били взети за заложници.

Евакуират българи от Израел с държавния " Еърбъс ".

Правителственият „ Еърбъс “ е изхвърчал за Тел Авив в 6 часа тази заран, незабавно след приемане на позволение от израелските управляващи.

Евакуацията е била проведена в събота.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е разговаряла с министъра на външните работи на Израел Ели Коен и с българския дипломат в Израел, тъй че да се подсигури безвредното напредване на сънародниците ни до летището.

След изненадващите офанзиви на " Хамас " Българска национална телевизия заяви, че група от към 50 българи е била блокирана на летището в Тел Авив, защото полетите от Израел са анулирани.

Няма данни за потърпевши при офанзивите българи.

Очаквайте детайлности за идването на българите у нас.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР