Сръбското правителство взе решение да обяви тридневен траур на цялата

...
Сръбското правителство взе решение да обяви тридневен траур на цялата
Коментари Харесай

Тридневен траур в Сърбия сред стрелбата в белградско училище

Сръбското държавно управление взе решение да разгласи тридневен печал на цялата територия на Сърбия от петък, 5 май, до неделя, 7 май, заяви министърът на просветата Бранко Ружич на изключителна конференция, предават локалните медии.

Ружич заяви, че образователните часове в главните учебни заведения в Белград в следобедната промяна са анулирани, а на следващия ден ще стартират с минута безмълвие.

Екип от психолози са призовани да окажат съответна помощ на учениците, на работещите в учебното заведение и на родителите, добави министърът.

В стрелбата в главно учебно заведение в Белград тази заран са убити осем възпитаници и един охранител, заяви сръбското Министерство на вътрешните работи. Шест деца и един преподавател са ранени и признати в Спешния център в сръбската столица. Оттам по-рано оповестиха, че и учителка е умряла вследствие на раните си.



14-годишно момче от учебното заведение е разкрило стрелбата. То е открито и задържано в учебния двор.

Министерство на вътрешните работи заяви, че полицейски сили още са на мястото на престъплението и работят интензивно по разкриването на всички условия, довели до нещастието.



Снимки: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР