Сръбското правителство ще инвестира 5 милиона евро под формата на

...
Сръбското правителство ще инвестира 5 милиона евро под формата на
Коментари Харесай

Сърбия дава €5 милиона на авиокомпании, за да пуснат полети от Ниш до 12 държави в Европа

Сръбското държавно управление ще влага 5 милиона евро под формата на дотации, с цел да притегли самолетни компании, които да започват полети до 12 нови задгранични страни от летището " Константин Велики " в Ниш.

По думите на кмета на града Далко Булатович, представен от локалните издания Serbian Monitor и Jizne Vesti, задачата е по този начин да бъдат обезпечени пътувания до градове в Германия, Италия, Австрия, Словения, Швеция, Унгария и Черна гора.

Според информацията те може да започват от 1 юли тази година. Булатович показва, че от държавното управление в Белград са взели това решение, защото прибавянето на нови полети от аерогарата в Ниш съставлява " публичен интерес ".

Целта е дотациите да подсигуряват, че от града ще бъдат пуснати регулярни пътувания до Нюрнберг, Рим, Франкфурт, Карлсруе, Хановер, Залцбург, Будапеща, Любляна и други.

По думите на кмета на Ниш линиите ще бъдат обслужвани два пъти седмично, а срокът е до 2023 година.

През предходната година контролът върху летището " Константин Велики " мина от локалната власт в ръцете на сръбското държавно управление. Целта на смяната е да бъдат привлечени повече вложения там и това да доваде до развиване на аерогарата в Ниш.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР