Сръбското правителство прие седем нови мерки срещу коронавируса, които ще

...
Сръбското правителство прие седем нови мерки срещу коронавируса, които ще
Коментари Харесай

В тази балканска държава нощният живот приключи

Сръбското държавно управление одобри седем нови ограничения против ковид, които ще бъдат приложени от вторник. Ресторанти, кафенета, питейни заведения, клубове, казина и търговски центрове ще работят до 18.00 ч.

Гражданите са задължени да употребяват персонални защитни средства (носене на защитна маска) на закрито, както и навън в тези обстановки, когато контактите не могат да бъдат избегнати.

Ще бъде въведена възбрана за всички обществени събирания, на които участват повече от петима души. От тази мярка са изключени работни организации, учебни заведения, магазини, търговски центрове и сходни уреди.

Също по този начин би трябвало да е допустимо да се обезпечи работа от вкъщи на всички чиновници, чийто работен развой го разрешава.

Предписан е непоколебим надзор върху задължението за носене на защитна маска в публичния превоз, като се ограничи оптималният брой пасажери в транспортното средство до половината от потенциала на транспортното средство. Ще има и непоколебим надзор върху използването на карантината.

Сръбското държавно управление декларира, че ограниченията са лимитирани до интервал от 10 дни и ще бъдат преразгледани в сходство с развиването на епидемиологична обстановка.

„ Правителството също употребява тази опция да изиска още един път и мощно да призове всички жители да се държат отговорно към себе си и другите съграждани.

Всички подхванати ограничения са ориентирани само към опазване на живота и здравето ви ", се споделя в изказването на управляващите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР