Сръбското министерство на вътрешните работи и Криминалната полиция в сътрудничество

...
Сръбското министерство на вътрешните работи и Криминалната полиция в сътрудничество
Коментари Харесай

Разкрити са имейл адреси, от които са изпращани фалшиви заплахи за поставени бомби в Белград


Сръбското министерство на вътрешните работи и Криминалната полиция в съдействие с Прокуратурата за проведената престъпност и Висшата прокуратура откриха 19 имейл адреса, от които са изпращани сигналите за сложени бомби на разнообразни места в Сърбия, съобщи Танюг.

Осем такива закани са изпратени от Полша, четири от Гамбия, по две от Иран и Нигерия и по една от Украйна, Словения и Русия, заяви Министерство на вътрешните работи.

Идентифицирано е и лице, което във вторник е отправило опасност със същото наличие по телефона.

От 11 март до през вчерашния ден на адресите на разнообразни институции в Сърбия от чужбина бяха изпратени стотици заплашителни известия за сложени на публични места или  институции взривни устройства. Заплашителни известия бяха изпращани през последните дни и от жители на Сърбия, добавя Министерство на вътрешните работи.

Само през последните три дни членовете на Полицейската бригада, т.е. профилирани екипи за противодиверсионна отбрана, със особено подготвени полицейски чиновници и полицейски кучета направиха прегледи на няколкостотин публични обекта, учебни заведения, лечебни заведения, търговски центрове.

При прегледите бе открито, че всички закани са били подправени.

В тази връзка министърът на просветата, науката и софтуерното развиване Бранко Ружич заяви през днешния ден, че са претърсени всички учебни заведения, които получиха закани за сложени бомби и разгласи, че от през днешния ден учениците в тези учебни заведения ще посещават часовете присъствено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР