Сръбското движение за обновление, партията на Вук Драшкович, отново поиска

...
Сръбското движение за обновление, партията на Вук Драшкович, отново поиска
Коментари Харесай

В Сърбия отново искат да се отворят досиетата на службите за сигурност

Сръбското придвижване за обновяване, партията на Вук Драшкович, още веднъж изиска да се отворят досиетата на службите за сигурност, съобщи Танюг и Българска телеграфна агенция.

Повод за това е 26-ата годишнина от демонстрациите, състояли се на 1 юни 1993 година, се показва в известие на партията.

СДО счита, че с отварянето на досиетата ще се откри истината за тогавашните събития, по време на които бяха задържани Драшкович и брачната половинка му Даница.

Вук Драшкович е доста еклектичен политик, прочут с внезапните си обрати и завои в политиката. Обявава се както в отбрана на Воислав Шешел, по този начин и за участието на Сърбия в НАТО. Подкрепя откъсването на Северно Косово и така нататък, заради и което не е различим със лична физиономия в сръбския политически живот.

На парламентарните избори в Сърбия напролет на 2014 година партията ръководена от Вук Драшкович съумява да вкара 5-ма свои представители в 250-членната сръбска скупщина, което спрямо резултата на партията на Воислав Кощуница е триумф.

През 2011 година Драшкович декларира, че след 10-15 години ще се приказва за делба на Македония, откакто е направил самопризнанието, че сърбите са изгубили Югославия, и в Югославия. Член на Съюза на комунистите на Югославия, след рухването на берлинската стена, се превъплъщава като роялист към династията Караджорджевичи.

Възхищава се от подвига на Дража Михайлович по време на ВСВ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР