Сръбският вицепремиер и министър на вътрешните работи Небойша Стефанович, който

...
Сръбският вицепремиер и министър на вътрешните работи Небойша Стефанович, който
Коментари Харесай

Русия и Сърбия се обединяват срещу тероризма

Сръбският вицепремиер и министър на вътрешните работи Небойша Стефанович, който е ръководител на Съвета за сигурност на страната, разиска в Москва със секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев съдействието в битката с престъпността и корупцията, заяви ТАСС.
Стефанович и Патрушев са се договорили за подписването на две съглашения, които ще додеват до спомагателен прогрес на съдействието на Сърбия и Русия в региона на сигурността. Едно от тях се отнася за съдействието в битката с проведената престъпност, а другото - в битката с тероризма.

В известие на сръбското вътрешно министерство не се загатва последният шпионски скандал в Сърбия, само че се акцентира, че Република Сърбия ще продължи решителната битка за опазване на своята териториална целокупност и суверенитет.

В същото време Небойша Стефанович благодари на съветската страна за поддръжката по въпроса за Косово, включително за възпрепятстването на влизането на Косово в Интерпол.

От своя страна Николай Патрушев изрази поддръжка за съдействието на двете страни в региона на сигурността, а също по други въпроси, представляващи за Сърбия народен интерес. По неговите думи огромен принос за това имат срещите на водачите на Русия и Сърбия, които дават подтик и динамичност за развиването на връзките.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР