Сръбският външен министър Никола Селакович спешно отзова сръбския посланик в

...
Сръбският външен министър Никола Селакович спешно отзова сръбския посланик в
Коментари Харесай

Сърбия спешно отзова посланика си във Варшава

Сръбският външен министър Никола Селакович незабавно отзова сръбския дипломат в Полша Никола Журовац, вследствие на чиито дейности визитата на сръбския външен министър във Варшава беше анулирано. Това заяви сръбският „ Блиц “.
Причината за отзоваването е подписването от сръбския посланик на писмо в поддръжка на ЛГБТобщността в Полша, което е от разнообразни страни. В същото време дипломат Журовац не е уведомил Министерството на външните работи в Белград за дейностите си.
 Сърбия и Гърция махат роуминга до седмица Сърбия и Гърция махат роуминга до седмица
Следващата седмица Белград и Атина ще подпишат контракт за унищожаване на роуминга, съобщи министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич, която взе участие...
" Журовац е подписал писмото ден преди визитата на министър Селакович в Полша. Това провокира отрицателна реакция от страна на полските консервативни управляващи, изключително поради обстоятелството, че други страни в района, като Унгария, Румъния и България, не са подписали писмото. В резултат визитата на министъра на външните работи беше анулирано ", цитира вестникът дипломатически източник.
За да избегне повтаряне на сходни кавги, сръбското външно министерство подсети на всички свои дипломатически задачи за нуждата да уведомяват Белград и да не подписват групови документи без единодушието на министерството, написа „ Блиц “.
Връщането на посланика във Варшава ще бъде решено на идно съвещание на сръбското държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР