Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че недоразумението с българския

...
Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че недоразумението с българския
Коментари Харесай

Дачич: На недоразумението с Борисов е сложена точка

Сръбският външен министър Ивица Дачич съобщи, че недоразумението с българския министър председател Бойко Борисов е поставена точка и в тази ситуация става дума за неприятна интерпретация на негово изказване, съобщи Танюг.

Дачич уточни, че е реагирал остро, когато медиите са предали, че Борисов предизвестява бъдещия началник на европейската дипломация Жозеп Борел, който още не е определен, че не може да съставлява позициите на Испания, а би трябвало да има поради позицията на целия Европейски съюз, че Косово е без значение.
България и Сърбия потеглиха към помиряване на премиерска среща в Босна (ОБЗОР) Българският министър председател се срещна и с македонския президент Стево Пендаровски
" Такова изказване допуска, че Европейски Съюз е признал Косово, а в съюза няма консенсус за това, тъй като пет страни не са признали Косово. Аз бях задължен да отвръщам на такова изказване ", сподели Дачич за телевизия Пинк.

Той добави, че е поддържал това мнение, до момента в който българският външен министър Екатерина Захариева не му обяснила, че Борисов в действителност е споделил, че новият началник на европейската дипломация би трябвало да има поради и позицията на другите страни по въпроса за Косово, а освен позицията на своята страна Испания.
Бойко Борисов: Дачич в този момент ще види какво е недопустимо държание Българският министър-председател изиска личнo опрощение от сръбския външен министър
" Казах, че не желаем да скапваме връзките с България, само че в случай че някой е наш другар, той би трябвало да има поради какъв брой е значимо Косово за Сърбия. Борисов не приказва за качеството на сиренето в Сърбия в процеса на договаряния с Европейски Съюз, а за териториалната целокупност на Сърбия ", сподели Дачич, представен и от Българска телеграфна агенция. Той добави, че приятелите не " сипват сол в раната ", която съществува, а демонстрират схващане един към различен, и Сърбия се отнася по този начин към България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР