Сръбският външен министър Ивица Дачич се присъедини към акция, подета

...
Сръбският външен министър Ивица Дачич се присъедини към акция, подета
Коментари Харесай

Дачич написа Косово е Сърбия на банкнота от $100

Сръбският външен министър Ивица Дачич се причисли към акция, подета в обществените мрежи, за връщане на Косово на Сърбия по кротичък път. Същината на акцията е да се напише "Косово е Сърбия " на банкноти непозната валута. Дачич написа върху банкнота от 100 $ "Косово е Сърбия " на кирилица и се подписа.

Дачич сподели, че уредниците на интернет самодейността са го призовали да се причисли към нея. "Нямах непозната валута, а тези, които ме помолиха, ми дадоха банкнота от 100 $ да пиша върху нея, което и направих на кирилица и се подписах ", изясни Дачич пред сръбският вестник "Блиц " и добави, че така и така постоянно работи на кирилица.

Макар че употребявал доларова банкнота, по думите му, акцията не е обвързвана със Съединени американски щати и той би написал "Косово е Сърбия " на банкнота от всяка страна, чиито управляващи настояват противоположното.

Американското посолство в Белград обаче реагира и разкритикува постъпката на сръбския външен министър.

"Вместо да унищожава банкнота с лика на великия американски академик и общественик Бенджамин Франклин, министър Дачич би могъл да намерения за думите му: "Бъди във война с пороците си и в мир със съседите си ", се споделя в реакция на американското посолство в Белград за Радио Свободна Европа.

В отговор на рецензиите на американското посолство Ивица Дачич съобщи пред белградски медии, че не е унищожил американска банкнота, тъй като тя остава в послание и добави:

"Де този шанс вместо бомби с обеднен уран, американците да ни бяха хвърляли банкноти с надпис "Косово не е Сърбия ", сподели Дачич пред сръбския вестник "Новости ". "Вместо бомби с обеднен уран американците да бяха хвърляли банкноти с надписа "Косово не е Сърбия ", сподели министърът за "Новости ".

Дачич сподели още, че надписът върху банкнотата не наскърбява Бенджамин Франклин.

"Сърбия постоянно ще се бори срещу всяка порочна и подправена наркодържава и постоянно ще се стремим към мир с нашите съседи. Сърбия в никакъв случай няма да третира личната си страна като прилежаща, както няма да направи и Америка. И както в никакъв случай не би го направил и Бенджамин Франклин. Това, което направих, е (израз на) почитание към универсалния принцип на всички приети страни, в това число на Съединени американски щати и Сърбия ", сподели още Дачич.

По мотив преговорната борба за бъдещата орис на Косово Дачич подсети още едно обръщение на Франклин: "Този, който има самообладание, може да има каквото изиска ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР