Сръбският външен министър Ивица Дачич отрече информацията на Радио Свободна

...
Сръбският външен министър Ивица Дачич отрече информацията на Радио Свободна
Коментари Харесай

Дачич отрича, че Сърбия сипра кампанията срещу признаването на Косово

Сръбският външен министър Ивица Дачич отхвърли информацията на Радио Свободна Европа/Радио Свобода за преустановяване на акцията на Сърбия за непризнаването на Косово. Той съобщи, че това е " огромна неистина ", оповестиха дипломатически източници в Брюксел.
Според РСЕ, управляващите в Белград са се съгласили да не не престават тази акция, с цел да се сътвори атмосфера за обновяване на разговора за нормализиране на връзките сред Косово и Сърбия.
" Като част от положителната воля за основаване на атмосфера, удобна за продължение на разговора, Белград се съгласи да не продължава тази акция ", е декларирал почитан дипломатически източник на Европейски Съюз, заяви РСЕ.
Представителите на Европейския съюз, участващи в процеса на разговора, обявиха, че акцията на Сърбия е " провокиращ въпрос ".
" Трябва да дадем позитивен подтик и да не се дразним един различен ", се споделя в изказване на Европейски Съюз.
" Сърбия няма да спре акцията за отдръпване на признаването на Косово, нито ще спре, в случай че всички останали не спрат акцията за признание на по този начин нареченото Косово ", сподели Дачич, представен от Танюг.
Вижте още:
Сърбия приключва акцията си за отвод от признание на Косово?
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР